”Från Orsa till Nashville” med Kalle Moraeus, Nashvillebon Doug Seegers & Alexzandra Wickman

Reklam

”Från Orsa till Nashville” med Kalle Moraeus, Nashvillebon Doug Seegers och svenska stjärnskottet Alexzandra Wickman tillsammans med några av landets främsta musiker och en högst unik musikalisk resa från de Dalsländska skogarna över Atlanten till den amerikanska södernTurnépremiär blir det den 1 juni 2022 och gästar 14 orter runt om i landet.

-Idén föddes i Nashville, som med tiden vuxit fram hos mig, en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusiken som främst består av country, bluegrass, gospel och blues. Nu blir det verklighet. Säger Kalle Moraeus.

Publiken kan förvänta sig en magisk kväll där många stora hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Alexzandra och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.

Man kommer att få uppleva en spännande musikalisk resa i ”Från Orsa till Nashville” från de Dalsländska skogarna över Atlanten till den amerikanska södern. Det blir en resa som kommer att bjuda publiken på en helkväll och ett inferno av den musik som betytt så mycket för dagens pop- och rockkultur och är en del av vårt kulturarv. Ett unikt möte mellan svensk och amerikansk folkmusik!

Turnéplan:

1/6 Vara Konserthus
2/6 Helsingborg, Konserthuset
3/6 Kristianstad, Kulturkvarteret
4/6 Nävekvarn
5/6 Jönköping, Spira
8/6 Karlstad, Scalateatern
9/6 Göteborg, Lorensbergsteatern
10/6 Växjö, Konserthus
11/6 Uddevalla, Östraboteatern
15/6 Falun
16/6 Bollnäs, Kulturhuset
17/6 Stockholm, Circus
18/6 Västerås, Konserthuset
19/6 Örebro, Hjalmarbergman teatern

(här hittar ni en intervju med trion)