Anders Lundin – ”Växte fast i jorden (Remix)”

Reklam

Vemod och sommar. Blomstertid och skolavslutningar. Vid den här tiden på året är det många som ställer sig frågan ”vart tog tiden vägen?”. Just detta reflekterar Anders Lundin över på singeln ”Växte fast i jorden (Remix)”. Låten är en ny version av originalet med samma titel som finns med på Anders fullängdare ”Här är jag nu”. Med textrader som ”Jag växte fast i jorden och jag blev dödlig, jag med” beskriver Anders hur han plötsligt inser hur viktig tiden är.

Inte långt efter att jag blivit förälder började jag räkna tiden. Det var som en klocka tickade igång. Hur gammal kommer jag var när mitt barn är tio? Tolv? Tjugo? Fram till dess hade det varit lite som sväva tyngdlös bredvid allting och vänta på att något skall hända. Nu blev precis allt viktigt. Varje sekund räknades. Som att jag landat i verkligheten. Hisnande, lite läskigt, men underbart. Jag kom att tänka på Baron von Münchhausen. I sitt sista äventyr väljer han bort sin odödlighet för att i stället få åldras med sin älskade. Jag har nog alltid tänkt att det ändå var lite konstigt. Nu plötsligt förstod jag.” – Anders Lundin

Många är vana att se Anders Lundin i rollen som programledare för till exempel tv-succén ”Allt för Sverige” eller den hyllade podcasten ”Svenska Folkets Historia”. Genom åren har han synts i stora produktioner som ”Robinson”, ”Allsång på Skansen” och ”Eurovision Song Contest”. Med visor på svenska har Anders även byggt upp en karriär som musiker. Två soloalbum har det blivit, och just nu skriver Anders på nya alster.