Max John Avalon – ”It Was A Light That I Saw”

Reklam

Max John Avalon är en ung artist och låtskrivare som skapar musik med ett unikt sound; en egen blandning av blues och folkmusik som både är tidlös och samtida. Idag kommer hans nya, personliga och oerhört vackra singel ”It Was A Light That I Saw”.

”’It Was A Light That I Saw’, är en hoppfull låt som för mig tillbaka till glada minnen från min ungdom. Jag hoppas kunna ge samma känsla till alla som lyssnar på den. Den är inspirerad av en mycket specifik historia i mitt liv, men jag skulle älska att höra lyssnarnas personliga tolkning av den och min stora önskan är att de ska göra de till sin egen,” säger Max John.

Singeln är det första smakprovet från Max Johns kommande album som släpps i höst; var beredd på en intim och sårbar musikalisk resa! En resa där han vill visa oss sin syn på mänsklighetens skönhet och ondska men också låta lyssnarna lära känna honom bättre. Att förmedla hopp och kanske en hjälp till att processa de svårigheter vi alla går igenom.

”Our senses are so much deeper than we can ever imagine,
it’s just a matter of digging into yourself
and try to find your inner thought paths.”

”It Was A Light That I Saw” är skriven av Max John och Johan Nordin, som också står för produktionen.

Max John Avalon är 27 år, han växte upp i Spånga och flyttade som 12-åring till Dalarna där han fann musiken i artister som BB King, Nick Drake, Jimi Hendrix och Bob Dylan. De senaste två åren har han tillbringat otroligt mycket tid i studion och där har han skapat personlig och emotionell musik tillsammans med mångåriga samarbetspartnern och producenten Johan Nordin. Tidigare i år kom singeln ”Den här stunden är vår”  som han skrev och spelade in tillsammans med Stiko Per Larsson. Max John har släppt ett fullängdsalbum, en EP och flera singlar.