Firande av Världsmiljödagen 2022

Reklam

I samband med FN:s program och firande av Världsmiljödagen 2022 i Stockholm håller Everland, ett amerikanskt företag som representerar världens största portfölj av beprövade och kraftfulla skogsbevarande projekt, ett antal event på Fotografiska den 2-5 juni.

De informativa evenemangen riktar sig till media, företagsledare, beslutsfattare och aktivister för social rättvisa. Everland inleder den 2 juni med att presentera The Forest Plan, som visar hur det är möjligt att effektivt stoppa skövlingen av hotad skog under det här decenniet.

The Forest Plan är företagets svar till det löfte som 141 länder gav på COP26 i Glasgow i höstas; att få stopp på skogsavverkningen till 2030. Planen är baserad på en beprövad, samhällsledd modell centrerad kring djur- och naturliv som använder sig av REDD+-mekanismen, vilket är en FN- strategi för att minska klimatförändringarna. REDD+ är en förkortning av Reducing Emissions from deforestation and Forest Degradation.

Eventen betonar det akuta behovet av att skydda hotade skogar, något som är avgörande för att lösa kriserna för klimat och biologisk mångfald. Dagarna på Fotografiska kommer att innehålla fakta, information och kommentarer från forskare, naturvårdsexperter, representanter från skogsamhällena samt ikoniska musiker.

AGENDA – FOTOGRAFISKA, STOCKHOLM

2 JUNI 2022

11:30 – 13:00 The Forest Plan Launch and Luncheon (enbart specialinbjudna)

13:30 – 15:30 Innovation Forum Seminar: From the Front-Line Battle to Stop Deforestation

Detta webinarium kommer att belysa The Forest Plan genom att presentera representanter från banbrytande skogsvårdsprojekt (REDD+) i Kenya, Demokratiska republiken Kongo, Colombia och Kambodja. Hör dem berätta om samhällsbaserat bevarande och framgångar och utmaningar när det gäller att stoppa avskogningen. Paneldeltagarna kommer också att diskutera hur REDD+-projekt arbetar för att skydda hotade vilda djur och hur man finansierar ekonomiska utvecklingsaktiviteter för de lokala skogssamhällena.

Deltagare i seminariet:

Suwanna Gauntlett, CEO Wildlife Alliance, Southern Cardamom REDD+ Project, Cambodia
Rithiny Teng, Wildlife Conservation Society, National Strategic Manager, Cambodia
Chaly Y, GIS and Communications Officer, Tumring REDD+ Project, Cambodia
Joseph Mwakima, Community Relations Manager, Wildlife Works Kasigau Corridor REDD+ Project, Kenya
Cara Braund, Conservation Project Manager, Wildlife Works Kasigau Corridor REDD+ Project, Kenya
Neneth Freund, Francophone Africa Liaison, Wildlife Works, Mai Ndombe REDD+ Project, DRC
Lider Sucre, Wildlife Works, Regional Director of Latin America, Colombia

⇨ Se seminariet online, registrera dig HÄR

4 JUNI 2022

19:30 – The Concert for Climate

De medverkande inkluderar artister från hela världen som använder sina röster för att öka medvetenheten om det akuta behovet av att skydda naturen och livet på jorden.

Medverkande artister:

Julian Lennon
Julian Marley & the Uprising
Gennady
Rusty Watson & The Legacy Singers with Solid Gospel
All Ways with Dara Hart and Josh Tosteson

⇨ Se konserten online, registrera dig HÄR

5 JUNI 2022

14:00 – 17:00 – Filip C. Agoo “Photos from the Forests” utställning och mottagning.

⇨ Anmäl dig HÄR för att delta. Begränsat antal platser.

Om Everland

Everland representerar världens största portfölj av beprövade och kraftfulla skogsbevarande projekt i Sydostasien, Afrika och Latinamerika. Everland samlar skogssamhällen och företag för att gemensamt skydda några av världens viktigaste och mest sårbara skogar. Besök https://www.everlandmarketing…. för mer information.