Svip.se campar i Spanien

Reklam

Januari och februari är troligen de värsta månaderna i Sverige, man lider av mörker och kyla och går som i ett vakuum och väntar på att våren ska komma. Därför är det oerhört populärt för de som kan, att åka på semester och absorbera den så viktiga D-vitaminen eller mer vanligt kallad solen. Svip.se törstade också efter ledighet och sol och testade därför en ny variant på solsemestern. Vi tog flyget till Spanien och checkade in på campingen Lo Monte som ligger vid den sömniga lilla staden Mil Palmeras.

Foto: Åsa Holmstrand

Lo Monte är en av många campingplatser i södra Spanien, här samsas en mängd nationaliteter. Vi hittade en hel del långcampare som kommer hit under hösten och som inte checkar ut från campingen och solen förrän i april-maj och då för att återvända till sina respektive länder. Likt Böda Camping på Öland behöver man inte ha vare sig husvagn, husbil eller tält här. Det finns två typer av stugor, eller Bungalows att hyra. Stugorna är alla för fyra personer och är på ca 40m², två sovrum, litet men fullt utrustat kök, toalett med dusch, vardagsrum med TV och självklart finns det en bra uppkoppling för Internet att köpa till. Stugorna är också utrustade med värmepump för värme eller kyl-funktion, samt en liten veranda med bord och stolar.

Foto: Åsa Holmstrand

Att ta sig hit gör man enklast med flyg till Alicante och sedan buss eller taxi ca 6 mil till Lo Monte. De flesta lågprisbolagen flyger till Alicante året runt. Eller så väljer man den lite längre vägen med bil. På campingen ingår parkering för en bil i priset och bensinen är billigare här än hemma i Sverige.
Svip.se ger Lo Monte camping fem playknappar av fem möjliga.

Foto: Åsa Holmstrand

Att sysselsätta sig på själva campingen är inga problem. Även under lågsäsong spelas det Boule, gympas, gymmas och yogas det. Det finns ett flertal lekparker för barn och dessutom kan man hyra cyklar för att fritt röra sig runt om området och ner till stranden i Mil Palmeras med massor av caféer och restauranger. Som en extra krydda finns det en mängd marknader runt om området av campingen, så vill du gå på marknad finns det en för nästan varje dag i veckan. Under högsäsong juni till och med september är dessutom campingens poolområden öppna, med vattenrutschbanor och en fantastisk miljö för både barn och vuxna. Poolerna bevakas med badvakter för allas trygghet. Här finns både restaurang och bar, på restaurangen äter du på fredagar en trerätters för endast €10. Personalen är väldigt kunnig och talar förutom spanska, engelska och tyska.