Sleazegrabbarna CRASHDÏET har planer för året

Reklam

Sveriges mest framgångsrika sleazeband CRASHDÏET är tillbaka med sin senaste singel Reptile. En låt som gått hem hos deras fans. Med sin nye sångare Gabriel Keyes har de mer ess i rockärmen som de kommer att spela ut under året. Vi slängde några ord med Gabriel Keyes…

Är er nya singel Reptile början till en fullängdare?

Ja det är det. Svårt att säga just nu när den kommer, men vi har räknat med att släppa den under det här året. Efter sommaren förmodligen. Det är det som är planen, sen kan det alltid hända saker under vägen.

Är de låtarna mer eller mindre färdiga?

Alla låtar är inte klara, men det börjar ordna upp sig. Vi har kommit ungefär halvvägs. Det är en del låtar att spela in. Sen kanske man ska sålla ut några och se vilka som passar bäst ihop på ett album.

Kommer den ges ut i fysiskt format?

CD och LP tror jag.

Foto: pressfoto

Du är sist in i bandet, hur känns det att komma in i ett band som har hållit på ett antal år?

Jag tycker det känns skitbra. Jag trivs bra med grabbarna. Jag har inte tänkt så mycket på det utan känt att det är ett skönt gäng att hänga med, vara med och spela med. Allt har klaffat väldigt bra från första början, allt känns bara kanon. Jag har många gånger fått frågan om hur det är att axla rollen som ny sångare, men jag tänker inte så mycket på det utan försöker bara att vara här nu och gå min egna väg. Göra det jag är bäst på. Man måste sätta sin egen touch på allting man gör.

Kände du grabbarna i bandet innan du blev en i bandet?

Nej, överhuvudtaget inte. Jag hade sett dem ute på krogen och sådär, men inte mer än så.

Blev du starstruck när du träffade dem?

Njaaa det kan man nog inte säga. Hade jag varit yngre så kanske. Jag har väl aldrig varit en som blir så starstruck, men däremot så uppskattar jag deras musik. Det har jag sagt till dem. Jag vet mycket om bandets historia, ibland har jag mer koll än de har. Det har hela tiden känts naturligt, som om vi känt varandra länge. Det är inget krystande utan vi är fyra grabbar som gillar att hänga med varandra.

Ni hade lagt ut några turnédatum på er hemsida, det kommer fyllas på med fler datum…

Nu är det mest sporadiska gig i februari, mars, april. Jag vet inte hur det kommer att se ut i sommar, men till hösten är det planerat att vi ska ge oss ut på turné. Efter att albumet är släppt, för annars blir det svårt att turnera.

Nu blir detta första plattan med dig, kommer ni då att riva av hela nya albumet eller kommer ni blanda från hela bandets låtskatt?

Ingen aning! Vi kommer säkert ta med kända låtar från tidigare album och inte enbart köra låtar från nya plattan. Men det är klart att man vill köra så mycket av de nya låtarna som det bara går. De stora som Generation Wild och Riot in Everyone kommer förmodligen vara med på vår setlist, då det är låtar folk vill höra och som de känner igen. Det blir svårt att plocka bort dem. Även om man blir jävligt trött på att köra dem, så är det de som fansen vill höra.

Skriver ni låtarna ihop i bandet?

Det är typ jag och Martin som skriver låtarna. Han arrar och strukturerar låtarna, sen skriver vi ihop så mycket som det går. Det är mest vi två som suttit i studion och fått ihop de här låtarna.

Foto: pressfoto

I er video till nya singeln tror jag att det fanns en Pyton tidning…

Det gjorde det säkert. Det fanns nån serietidning där, har inte riktigt koll på vad det var, men jag vet att det var med i själva planen när vi skulle göra videon att där skulle det vara med en studsande ölburk och en studsande tidning.

Pyton tidningen är ingen gammal favorit?

Nej, inte för mig i alla fall. Jag är för ung för det. Vi ville bara ha med lite vintagegrejer.

Sminkningen som är i videon kommer det att hänga med framöver?

Ja det är meningen att det ska hänga med. Det är en grej som vi kommer att köra på. Det är en del av en image vi kommer att ha. Det kommer att adderas fler saker också. Så det blir en helt ny image. Men jag kan i nuläget inte avslöja vad det blir. Det kommer att dyka upp lite allteftersom, det blir mer spännande då.