Svip.se på Hogwarts

Reklam

I år är det 15 år sedan den första Harry Potter boken kom ut på hyllorna och ingen kunde då ana vilken total succé denna magiska pojke skulle göra. Populär bland både barn och vuxna växte sig Harry Potter till en världskändis och har idag ett eget museum där besökarna utan problem kan spendera flera timmar. Svip.se reste till Watford och Warner Bros. Studio strax utanför London för att med egna ögon se och uppleva en dag på museet.

Foto: Åsa Jansdóttir

Att ta sig till England och Harry Potter museet är enkelt och du kan flyga med lågprisbolagen till Stansted, eller med övriga flygbolag till Heathrow eller Gatwick. De sistnämnda är att föredra då det är betydligt närmre. Men från Stansted är det både okomplicerat och billigt att hyra en bil och har du tur tar bilresan bara en timma. Allt beror förstås på trafiken, annars är det inga problem! Det finns ett flertal boende alternativ runt om museet, väljer du att bo i London finns det en alldeles egen Harry Potter transport där det ingår biljett till museet i priset. Den enda nackdelen kan vara att du då blir tidsbegränsad och har “bara” tre timmar på dig att undersöka museets alla vrår. Biljetterna till Harry Potter museet kan endast förbokas och det görs via hemsidan www.wbstudiotour.co.uk .

Foto: Åsa Jansdóttir

Guidning på nio språk

Väl innanför dörrarna av den enorma byggnaden som tidigare var en flygplansfabrik möts vi av en fantastisk syn, en stor maffig entré med stengolv och Harrys flygande blå bil hängande i taket som genast för tankarna till Hogwarts. Här finns också en av de två serveringarna vid museet, där priserna är relativt bra även för en barnfamilj. När tillräckligt med folk samlats öppnas dörrarna till det första rummet där guidning också ingår, guiden följer dock bara besökarna genom tre av rummen. Ett bra tips om du inte behärskar engelska eller besöker museet med barn är att köpa dig en digital guide med hörlurar som finns tillgänglig på nio språk, inklusive svenska.

Sedan är det fritt att ströva omkring museet på egen hand och här finns rekvisita från alla filmer i form av peruker, kläder, hela rum, medverkande djur och varelser, flygande kvastar och allt du kan tänka dig! Ett kul inslag är green screen rummen där du kan gränsla kvasten, dra på dig Harrys kåpa och bli både filmad och fotograferad. Självklart kan du sedan köpa filmklippet och/eller bilderna.

Foto: Åsa Jansdóttir

Plattform 9 ¾

Vid plattform 9 ¾ kan du pröva att springa igenom stenväggen eller varför inte kliva ombord på det berömda tåget, här finns också en trevlig souvenirshop att handla trollspön, godis, smycken mm. I anslutning till plattformen finns ytterligare en servering där du bland annat kan köpa dig en Butterbeer. Här finns också Harrys hus som nu i slutet av maj kommer att öppnas upp för besökare att gå in i.

Foto: Åsa Jansdóttir

Butiker

En stor butik finns också på plats där du kan köpa precis allt som har med Harry Potter och hans vänner att göra. För att inte tala om allt godis, kläder, medaljer, trollspön, mjukisdjur och annat att välja mellan. Svip.se tillbringade fyra och en halv timma inne på museet men hann inte med att testa eller se allt som finns att erbjuda!

Svip.se rekommenderar er att besöka Warner Bros. Studios med eller utan barn, det är helt valfritt!

Foto: Åsa Jansdóttir

Foto: Åsa Jansdóttir