Mariestadskillar till Karlskoga

Reklam

De här unga killarna har spelat i både London, Glasgow och Nashville. Nu är de aktuella för Countryfestivalen i Lunedet, Karlskoga den 9 juli. Svip.se ringde upp trummisen Simon Peterson som är en av fem bandmedlemmar för att få veta vilka de egentligen är och vad vi kan förvänta oss från scenen.

Berätta, vilka är Hometown Marie?

Ja, det är ett country/rockband och vi har spelat tillsammans i ungefär tre år och vi har hunnit med att spela in två stycken EP-skivor och en singel. Nu till sommaren ska vi tillbaka till studion för att spela in ytterligare en EP med producenten Stefan Johnsson, en väldigt duktig kille som också är musiklärare.

Countrymusiken är en stor genre utomlands men i Sverige är den inte lika accepterad, vad tror du det beror på?

Det är ju svårt att svara på men den verkar ju komma mer och mer nu! Det kan ju vara radiostationernas fel… Det spelas ju samma genre på alla kanaler, men P4 har faktiskt börjat att lägga in den typen av musik, det spelas lite Blake Shelton och sådan musik ibland…

Ni är aktuella inför Country Festivalen i Lunedet den 9 juli. Berätta om uppsättningen och vad kommer vi att få se och höra?

Ja vi är då som sagt fem stycken i bandet och vi kommer att bjuda på väldigt mycket nytt material, för vi har ändrat soundet och gått mycket mot countryhållet! Sedan ska vi nog hinna med att köra ett par covers också. Vi är otroligt livliga på scenen, själv spelar jag trummor så jag sitter ju bara där, ha ha! Vi är seriösa när det gäller scenspråket och det brukar vara en väldig fart så att folk ska tycka att det är kul och se oss också. Medlemmarna i Hometown Marie består av: Oskar Östman på gitarr och sång, Simon Peterson trummor, Helmer Hagberg på lead gitarr, Gabriel Carlsson på bas och Axel Granbom vid pianot.

Country Festivalen Lunedet

Med rätt låt, skulle ni då kunna tänka er att ställa upp i melodifestivalen?

Nej! Det är inte riktigt rätt forum för oss.

Vilken var din första köpta LP-skiva?

LP-skiva…? Det måste ha varit en Johnny Cash! Och min första CD-skiva var mest troligt en ZZ Top!

Ett stort tack till Simon Peterson för din tid! Vi ser fram emot att se och höra Hometown Marie och passar på att hälsa er välkomna till Värmland och Country Festivalen i Lunedet, Karlskoga den 9 Juli!