Joce City – en Westernstad under uppbyggnad

Reklam

Cecilia Henriksson och sambon Jörgen Johansson bygger sin dröm tillsammans. Efter ett liv fyllt av nästan enbart arbete ville de kunna sitta ner och äta middag tillsammans med sina två barn; Zanna 14 år och Linus 12 år, alla på samma gång! Det hela inleddes med en flytt till Björkvik för cirka ett år sedan och byggnationen påbörjades redan förra sommaren och går nu in i fas två under säsongen 2016. Massor av arbete återstår men redan den 3 juni slår saloondörrarna upp med Joce Citys första rendezvous för 2016 där bl.a vinnarna i Country-SM 2013 kommer spela.

Vi har en camping, men eftersom vi fortfarande är under uppbyggnad så är allt inte helt färdigt ännu. Men när vi får förfrågan så försöker vi naturligtvis att fixa det. I år har vi också fått förfrågan på säsongscamping, så det kommer vi att ha. Vi räknar med att första etappen av bygget ska vara klart om 2-3 år. Tanken och förhoppningen är att vi ska kunna ha countryfestivaler och stora spelningar hos oss. Vi är i full färd med att bygga en saloon på 400m² med ett restaurangkök och en stor scen, men det är ju liksom våra framtidsplaner… Det är bara jag och min sambo som håller på med byggnationerna, så att det tar ju tid! Berättar Cecilia.

Dock har vi fått mycket hjälp av grannar, släkt och vänner som ställt upp och hjälpt oss med allt ifrån design till att klippa gräset och diska. De har också funnits på plats med oss i staden när det behövts. Vi har fått låna mark till camping samt parkering. Utan all denna hjälp hade vi aldrig klarat förra året så bra som vi gjorde, fortsätter hon.

Premiäröppning 2016

Joce City har sitt första rendezvous den 3-6 juni med olika livespelningar och uppvisningar och kommer sedan att ha öppet fram till slutet av sommaren. Bygget och utvecklingen av westernstaden kommer att pågå parallellt.

Man kan bli medlem?

Ja precis. Eftersom vi inte tar något inträde så har vi i år bestämt att driva Joce City som en förening och på så sätt använda medlemsavgifterna till att betala artister. Det kostar 150 kronor per person, eller 400 kronor för en familj boende på samma adress. Mer info hittar man på vår facebook-sida eller hemsidan.

Hur hinner ni med, du och sambon?

Ja det undrar vi också ibland, ha ha! Vi tycker ju att det här är så underbart, det här är vår dröm och det är det här vi vill göra. Trots att vi tillbringar långa dagar i western staden så kan våra barn vara med oss, vi tjänar inte så mycket längre med det här är livskvalitet för oss! Förra året var vi på plats i staden alla dagar under sommaren 11:00-24, och när allt stängt så var det dags att baka och laga mat till nästa dag. Självklart var vi ganska trötta när säsongen var slut i september men vi har fått väldigt mycket uppskattning och det kommer otroligt mycket härliga människor hit, så det är så värt det! Vi åt frukost och middag tillsammans med många av gästerna förra året och har verkligen fått nya vänner.

Artister

Vi håller just nu på att prata med olika band, dels till premiäröppningen och vårt rendezvous den 3-6 juni. Sedan är vår plan att under semesterveckorna i juli och augusti att ha spelningar varje onsdag och sedan för att avsluta säsongen den 9-11 september. De artister vi har en dialog med idag och som är klara är Jonas Berggren och Niclas Klingfeldt som spelade hos oss under förra året. Förutom dessa två kommer Ronja Jansson samt SM-vinnarna i Country 2013, Four Leaf Clover, spela här 3-6/6. Don Redmon är även aktuell senare under sommaren.

Förra året så avslutade vi med ett rendezvous, en westernträff. Vi tänkte att vi kör en fest för det hade varit en sådan stor efterfrågan på det. Det kom ungefär 150 personer som alla bodde kvar över helgen och under hela helgen så kom det ca 1500 personer och besökte oss, det var jättehäftigt!

Egen butik

Cecilia och Jörgen har även en egen butik där man bland annat kan köpa klänningar, smycken och naturligtvis en alldeles egen cowboy hatt. Cecilia berättar vidare att i dagsläget kommer de att finnas på plats i staden hela sommaren, alla dagar och det kommer att serveras kaffe och kaka i en härlig miljö att hänga i.
Mot slutet av förra sommaren så kom det fler och fler som också var tidsenligt klädda, så för att ha en härlig helg i westernmiljö, eller bara hänga runt saloonen och se på folk kan svip.se rekommendera ett besök hos Joce City, som du hittar i den sörmländska skogen utanför Björkvik, mittemellan Nyköping och Katrineholm.