Rysk pytt i panna (recept)

Reklam

Härlig alt-i-ett mat som är enkel att tillaga, ovanlig och mycket god. Gräddfil blandat med pepparrot passar bra att äta till. Gör gärna iordning potatis och köttfärs var för sig i god tid. Hetta upp och blanda ihop strax innan servering. Själv använde jag mig av älgfärs men det passar bra med vilken färs som helst.

Rysk pytt i panna 4 portioner

8 hg potatisar av fast sort, i små tärningar
6 hg köttfärs
2 msk fransk senap
2 dl purjolök, finhackad
1,5 dl inlagd rödbeta, små tärningar
1 dl ättiksgurka, hackad
3 msk kapris, (kan uteslutas)
smör till stekning
salt & peppar

Tillbehör

4 st råa äggulor
2 msk pepparrot, finriven
1,5 dl gräddfil

Tillagning

1.Råstek potatisen fint gyllenbrun i en stekpanna.
2.Fräs köttfärsen för sig tills den är smulig och genomstekt.
3.Blanda i purjolök, senap och späd med lite spad från rödbeta och ättiksgurka.
4.Krydda med salt, peppar och efterstek några minuter innan kapris, rödbets- och gurkhack tillsätts.
Hit går det bra att förbereda i god tid.
5.Blanda ihop potatis och köttfärsen strax innan servering.
6.Smaka av och strö över persilja.
7.Rör ihop finriven pepparrot och gräddfil och servera den kall tillsammans med rå äggula.

My Agile Privacy
Webbsidan svip.se använder teknik och profilerings cookies. Klickar du på "Acceptera" godkänner du alla profilerings cookies. Klickar du på "Neka" eller X så nekar du alla profilerings cookies. Klickar du på "Anpassa" så kan du välja vilka profilerings cookies som ska vara aktiva.
Warning: some page functionalities could not work due to your privacy choices