Rysk pytt i panna (recept)

Härlig alt-i-ett mat som är enkel att tillaga, ovanlig och mycket god. Gräddfil blandat med pepparrot passar bra att äta till. Gör gärna iordning potatis och köttfärs var för sig i god tid. Hetta upp och blanda ihop strax innan servering. Själv använde jag mig av älgfärs men det passar bra med vilken färs som helst.

Rysk pytt i panna 4 portioner

8 hg potatisar av fast sort, i små tärningar
6 hg köttfärs
2 msk fransk senap
2 dl purjolök, finhackad
1,5 dl inlagd rödbeta, små tärningar
1 dl ättiksgurka, hackad
3 msk kapris, (kan uteslutas)
smör till stekning
salt & peppar

Tillbehör

4 st råa äggulor
2 msk pepparrot, finriven
1,5 dl gräddfil

Tillagning

1.Råstek potatisen fint gyllenbrun i en stekpanna.
2.Fräs köttfärsen för sig tills den är smulig och genomstekt.
3.Blanda i purjolök, senap och späd med lite spad från rödbeta och ättiksgurka.
4.Krydda med salt, peppar och efterstek några minuter innan kapris, rödbets- och gurkhack tillsätts.
Hit går det bra att förbereda i god tid.
5.Blanda ihop potatis och köttfärsen strax innan servering.
6.Smaka av och strö över persilja.
7.Rör ihop finriven pepparrot och gräddfil och servera den kall tillsammans med rå äggula.