Periferi – Funkar de? (recension)

Reklam

De 20 åriga grabbarna i Periferi blandar ett modernt hiphopsound med allt från 70-talets soul till dagens funk. Funkar de? svaret är ett klart JA!

Mina tankar går till JustD som slog igenom, fick in svensk hiphop på listorna och dominerade med låtar som ”Vart tog den söta lilla flickan vägen?” och ”Relalalaxa”. Hungriga och orädda. Jag ser inte varför Periferi skulle gå en liknande väg till framgång.

Det är alltid en utmaning att ge ut ett helt album. Kommer det enbart innehålla låtar av hög klass eller smyger några utfyllare sig in?

När det gäller de låtar som jag fastnat lite extra för så är det Funkar De? (intro) Som en bit in har ett skönt gitarrlir och en text som berättar vad man som lyssnare kommer att få höra: vi gör nåt nytt av det gamla.

Skymningen transporterar mig till jazz/pianobaren med sitt sköna blås.

Spåret Vänd Dig Om är en låt med avslappnat stuk. Vet inte varför jag tänker på tidiga Bee Gees innan deras discoera.

När det kommer till övriga spår så är de som är bara snäppet efter både text och musikmässigt. Finns dock en låt som jag har svårt med. Håller det för mig själv vilken då det hänt att efter att jag lyssnat igenom album ett flertal gånger ändrat uppfattning och det till sist blivit en favorit.

Så summa summarum: Ett lyckat debutalbum med låtar som borde klättra upp på spellistorna.