Walter Trout ger ut Wanna Dance från kommande plattan Ordinary Madness

Reklam

För Walter Trout finns inget vi eller dom. Genom sin femtio år långa karriär så har den amerikanske bluesartistens musik alltid fungerat som en livlina och påminnelse till sina fans om att de inte är ensamma. Nu då världen söker tröst från en tragedi som drabbat oss alla kommer han beväpnad med en gränsöverskridande ny platta med elva smärtsamt ärliga låtar som för hans fans närmare än någonsin. “Det sker en del häpnadsväckande galna saker just nu,”
menar Trout angående Covid-19-pandemin. “Jag påbörjade plattan med utgång från mina egna brister och svagheter men det slutade med att den handlade om oss alla.”

Ordinary Madnes avslutades bara några dagar innan USA stängde ner och låtarnas tema av gemensamma problem stämde exakt med dagens händelser där våra själar och hjärtan står under ständig attack från världshändelserna.

Han är beundransvärt öppen om sin stökiga ungdom och hans återkommande problem med mental hälsa och har ägnat de senaste turnéerna med att skriva ner sina tankar och känslor som ett sätt att lugna sig själv. Det var efter en tid som han insåg att han skrivit några av sina mest öppenhjärtliga och ärliga texter någonsin och han kände att hade möjligheten att dela med sig av sina erfarenheter till sina fans som identifierade sig med honom. “Alla har sina egna problem,” menar han. “Jag är inget undantag. Ordinary Madness betyder inte att du hamnar på sjukhus. Detta är något mänskligt. Det är helt naturligt.”