Vola Live From The Pool

Reklam

Den 11 september iscensätter VOLA ett intimt men häpnadsväckande konsertspektakel, Live From The Pool, där deras fans kan se den dansk-svenska kvartetten framföra låtar från hela deras karriär i ett unikt format. De har även gett ut en otrolig remix av Straight Lines gjord av The Algorithm.

Live From The Pool sänds från en swimmingpool i den övergivna militäranläggningen Auderøds i norra Själland, Danmark, nära Köpenhamn. Den är designed av den världsberömde arkitekten Henning Larsen och den övergivna byggnaden är numera en del av Auderøds naturpark. En plats där naturen möter mysterierna på en f d militärbas redo att utforskas.

Denna unika upplevelse med bandets unika blandning av olika stilar skapas av det visionära danska ljud och bild-kollektivet Vertigo där ljus, natur, musik och betong möts.

Bandets hemsida kommer att öppna en FAQ så snart konserten börjat och man kan även förbeställa biljetter till bandets hang-out via deras YouTube-kanal en time innan konserten börjar. De som köpt biljett till konserten kommer ha den tillgänglig två veckor efter den sänts.

Så här säger trummisen Adam Jantzi: ”Vi är så taggade att bjuda in dig till vår första online-konsert någonsin, VOLA – Live From The Pool. Det är vår mest ambitiösa produktion rent visuellt med ett helt nytt set som tar in låtar från hela vår karriär. Det blir det första tillfället för alla som inte bor i Danmark att höra oss spela låtar från vår nya album Witness. Om du undrat hur vi låter då vi spelar i en övergiven och överväxt pool så har du chansen nu!”

VOLA aviserar även utgivningen av remixen av Straight Lines gjord av den franska elektronikaartisten The Algorithm. Så här säger Nicolai Morgensen: ”Det är vår första officiella remix! Vi var nyfikna på vad Rémi (aka The Algorithm) skulle kunna göra med någon av våra låtar. Det var spännande att valde just Straight Lines för att blanda sin säregna prägel med vår. Han gjorde en fantastisk remix!”

Originalversionen av Straight Lines är hämtad från deras nya album Witness som gavs ut i maj i år. Albumets texter belyser brustna relationer på en samhällelig nivå, friktioner mellan ledare och följare, som orsakats av maktmissbruk.

”Om man studerar det i detalj,” säger gitarristen och sångaren Asger Mygind. ”Så beror misslyckandena på, sorg, manipulativt beteende och osäkerhet. Om man kopplar ihop det resonemanget med albumets titel kan man se dess karaktärer som vittnen till upplösningen av relationer de haft.”

Mygind säger så här om Straight Lines: ”Tänk dig att någon håller sig undan från myndigheterna. Det blir extremt besvärligt att inte bli upptäckt vilket ”running low on straight lines” kan ses som en metafor för. Hen kan helt enkelt inte välja en rak linje utan måste vara kreativ för att fly. Om sedan flykten är verklig eller bara i karaktärens huvud är en öppen tolkning.”

(en intervju med Vola hittar du här)