VOLA – ”Live From The Pool”

Reklam

Dansk/svenska kvartetten VOLA ger idag ut sin första liveinspelning Live From The Pool på Mascot Records / Mascot Label Group som finns tillgänglig som CD, Blu-ray, mintgrön vinyl samt digitalt.

Bandet kommer även att göra tre spelningar med Devin Townshend i april i Storbritannien på 3Olympia Theatre, Dublin, O2 Academy i Glasgow och den ikoniska Royal Albert Hall i London. Därpå följer en Europaturné som huvudattraktion i september och oktober som tar dem till Tyskland, Polen, Österrike, Ungern, Tjeckien, Italien, Schweiz, Spanien, Frankrike, Storbritannien och Nederländerna. Synth-pop/prog-metallarna Voyager från Australien och amerikanska Four Stroke Baron agerar förband.

I september 2021, gjorde den dansk-svenska kvartetten VOLA en speciell spelning på en speciell plats. Live From the Pool gjordes i en tom swimmingpool i den övergivna militäranläggningen Auderød på Själland utanför Köpenhamn. Anläggningen ritades av den världsberömda arkitekten Henning Larsen och är nu en del av Auderøds naturreservat. En plats där naturen möter mysterierna på en f d militärbas redo att utforskas.

Denna unika upplevelse med bandets speciella blandning av olika stilar skapas av det visionära danska ljud och bild-kollektivet Vertigo där ljus, natur, musik och betong möts.

Basisten Nicolai Morgensen säger så här om spelningen, ”Idén för Live From the Pool dök upp under en tid då det var särskilt svårt att vara ett band med en internationell fanbas. P g a pandemin så var det i praktiken omöjligt att ge konserter eller turnera så vi var tvungna att fundera ordentligt och vara kreativa med hur vi kunde nå ut till våra lyssnare på ett nytt sätt. Vi ville göra något spektakulärt utan kompromisser, och med hjälp av massor av begåvade människor tycker vi att vi lyckades skapa en annorlunda online-upplevelse.”

Han fortsätter, ”Live From the Pool är den största produktion bandet gjort och det var väldigt spännande för oss att få jobba med en så storslagen produktion. Vi filmade hela konserten, med både gamla och nya låtar, i en övergiven inomhuspool med fem kameror och en drönare. All belystes med en fantastisk ljusinstallation som var specialgjord för den här filmningen av det danska ljud- och bildkollektivet Vertigo.”