Sylvia Vrethammar – ”Can’t Buy Me Love”

Reklam

Sylvia Vrethammar, en av våra mest älskade och internationella artister, släpper idag sin egen, unika tolkning av Beatles-klassikern ”Can’t Buy Me Love” samtidigt som hon planerar både albumsläpp och konsert i Stockholm längre fram i vår.

”Det är klart att det är lockande att göra sin egen tolkning av denna oemotståndliga låt” säger Sylvia och fortsätter ”att tolka musik av John Lennon & Paul McCartney är lycka, krävande och utmanande. Tillsammans med Jan Lundgren (piano), Rasmus Kihlberg (trummor), John Goldsby (bas) samt Bruno Müller (gitarr) gör vi en version av detta odödliga påstående och sällar oss i ledet av föregående tolkare. Jag är mycket stolt över resultatet och hoppas att mina lyssnare tycker om den lika mycket som jag.”

Albumet ”More Champagne”, med release den 6 maj, innehåller både tidigare och nya inspelningar. Under inspelningen av CD:n ”Champagne” blev nämligen några spår över då allt inspelat material inte fick plats.

Under tider av pandemi och avstängdhet från allt vad konserter och musikaliska möten heter sökte vi i skattkammaren och gav sovande inspelningar nytt liv. Det var OTROLIGT kul att efter 17 år göra nya sångpålägg och upptäcka låtarna utifrån ett nytt perspektiv, en ’ny’ röst och med större respekt än någonsin för musikens betydelse i mitt liv” berättar Sylvia. ”Att fortfarande få kliva in i studion med lysande musiker som jag gjort otaliga inspelningar tillsammans med men även med en ny bekantskap, nämligen pianisten Simon Oslender, född 1998, är en gränslös gåva. Han är alltså 24 år, lika gammal som jag var när jag debuterade år 1969 för 53 år sedan! Musik har inga gränser. När man möts som Simon & jag nu gör är vi lika gamla, eller unga…!”

Den 31 maj ger Sylvia en konsert i Konserthuset i Stockholm. Denna kreativa sångerska, där nya utmaningar, lust och ork aldrig verkar sina, har den här gången med sig en helt ny, musikalisk konstellation.o; en jazzkvartett förgylls av en träblåsensemble på fem musiker, både från jazzen som från den klassiska musiken.

I samband med konserten kommer också ett magasin; ”My Musical Journey”, som i bild och text ger en överblick över Sylvias karriär mellan 1969-2022.