Phlake – ”10 Feet”

Reklam

Nu är Phlake tillbaka med singeln ”10 Feet” som bjuder på nya musikaliska sidor av duon.

–  Vi skrev ”10 Feet” på en gammal gitarr i en liten studio i Valby. Låten kändes väldigt country-and-western från början, så vi fortsatte på det spåret. Vi la till organiska element längs vägen, som till exempel livetrummor, och helt plötsligt var den bara klar, säger Mads Bo.

Textmässigt så följer ”10 Feet” temat som kunde höras på ”Vendetta” – till exempel de förändringar som människor genomgår under livets gång, och det inre mörker som man ibland behöver ta sig igenom för att kunna utvecklas som individ och för att kunna finnas där för andra.

– ”10 feet” handlar om att känna sig hög och berusad av mötet med en annan människa. Om vad en relation potentiellt kan betyda för de övergångar vi går igenom som människor, men även för den person som vi är just nu, säger producenten Jonathan Elkær.

”I was 10 feet tall when you came out of the horizon, I’m not 6 feet under the ground anymore”

Mads tillägger: – Låten handlar om hur man kan gå från att vara helt nere, till att plötsligt befinna sig på topp och surfa på en våg av möjligheter som kom från ingenstans. Det är en låt om eufori och om den förälskelse man kan känna när man möter en ny människa, hur man redan från början kan känna att ”det här är något speciellt”.