Vandenberg – ”House On Fire”

Reklam

Adrian Vandenberg berättar om nya låten House On Fire, ”Som alla andra band och artister var vi tvungna att stanna upp då vi såg oss själva liksom spela med i en film a la Hollywoods Outbreak-filmer under pandemin. Och vi hade inte ens sökt rollen. Ni förstår själva att vi var extremt angelägna om att ta oss ur bubblan med en stor smäll så vi tyckte det var mer än lämpligt att ”sätta världen i brand” med den nya låten House On Fire!”

Varje album målar upp en bild. Men i stället för att använda pensel och duk målar Vandenberg med tronande sång, jordskredsrytmer och Adrian Vandenbergs ikoniska och välkända gitarrspel. De andra medlemmarna är sångaren Mats Levén, trummisen Koen Herfst samt basisten Randy van der Elsen. Den inflytelserika gitarristen levererar en vibrerande, intuitiv och vital vision på bandets femte fullängdare SIN (Mascot Label Group) som fått liv med breda penseldrag av klassisk hård rock och lufttät metal som producerats av Bob Marlette (Ozzy Osbourne, Alice Cooper, Rob Zombie).

”För mig liknar musik och måleri varandra,” bekräftar Adrian. ”Du har dina toppar och dalar, ljus och skuggor. En låt kan få dig att vilja hoppa upp på bordet och partaja bort varenda hjärncell. En annan låt får dig att fundera. Vilket som så kastas du in i ett landskap vilket mina favoritplattor fortfarande gör. Du kan befinna dig i din bil eller hemma med hörlurarna på och du förflyttas till en helt annan värld.”