Julia Viktoria medverkar i SVT:s nya musiksatsning ”Songland”

Reklam

Den unga artisten och låtskrivaren Julia Viktoria (som vi på svip intervjuat ett flertal gånger under åren) kliver rakt in i hetluften som en av de medverkande i SVT:s nya stora musiksatsning ”Songland”.

Sex kända svenska artister – Oscar Zia, Titiyo, Cherrie, Jireel, Cornelia Jakobs och NOTD – letar efter unga, oetablerade låtskrivare som får möjlighet att presentera sin musik för dem. Till sin hjälp har artisterna en panel bestående av de etablerade låtskrivarna Linnea ”Nea” Södahl, Carl Falk Gramer och Elias Kapari.

Nu är det alltså klart att Julia Viktoria är en av dessa okända låtskrivare som valts ut till programserien. Redan i premiäravsnittet den 24 mars får Julia Viktoria sjunga sin låt ”Allvar” för Oscar Zia. Låten har hon skrivit tillsammans med Gustav Gällhagen och Adele Cechal.

Julia Viktoria berättar: ”Songland har för mig varit lika roligt som när jag fick gå på sång-kollo för första gången när jag var 13 år. Det här är en av de största grejerna jag gjort hittills i min karriär, och jag är extremt taggad och pepp!”