Tiger – ”Silverfat”

Reklam

 

Tigers organiska ljudlandskap skulle kunna vara ett soundtrack till de nordiska årstiderna. Med tongångar som andas motljus en tidig vårmorgon, regniga sommarnätter, ljumma höstvindar och gnistrande vinterkyla, har den nybildade indiepoptrion bidragit med ny musikalisk näring till den svenska folksjälen.

I början av sommaren debuterade Tiger med den bitterljuva singeln ”Lånad bil” som fick ett mycket fint mottagande. Även uppföljaren ”Vi ville inte samma saker” har uppmärksammats av både yngre och äldre lyssnare.

– Vi har fått otroligt bra respons hittills! Det kommer meddelanden och kommentarer från alla håll och kanter från människor som berörs av vår musik. Det som är extra roligt är att det både är Majken 3 år och Kerstin 70 år som gillar. Det gillar vi, säger bandets sångerska Daniella Binyamin.

Nu är Tiger tillbaka med ytterligare ett spår från kommande EP:n ”Akilles”. Nya singeln ”Silverfat” handlar om att våga sätta ord på sina känslor – att våga berätta vad man har på hjärtat även om det tar emot.

Tiger, vars bandmedlemmar har rötterna i Österbotten i norr samt Skåne i söder, har under sommaren spelat in och filmat akustiska versioner av bandets låtar. Resultatet ”Live på Österlen” släpps i fyra episoder under hösten.

– Just nu ser vi mycket fram emot att spela live. Det blir några spelningar i samband med att vår EP släpps och vi är sjukt taggade på att få visa det vi suttit och knåpat ihop senast tiden. Inför 2021 tänker vi turné, festivalspelningar och folköl i sommarregn. Om Tegnell vill, säger gitarristen Oskar Nyman.