Falcor – ”Come By”

Reklam

Idag släpper Falcor singeln ”Come By”, en hyllning till det drömska 90- & 00-talssoundet där duons röster skapar filmiska scener för ens inre! Elektroniska och organiska trummor tillsammans med softa synthar och en knarrig cello är just det som skapar låtens tidlösa sound – den byggs från en skör avskalad köksinspelning till ett fullskaligt studioklimax

”Vi älskar M83, Phoenix, Blade Runner och Drive. Musik och film går helt ihop för oss. Vi vill göra låtar som små kortfilmer för ens inre, det var också vår inspiration till ’Come By'” berättar bandet.

Falcor består av Povel Olsson och Paul Jerndal, båda med imponerande kreativa bakgrunder: Povel är trummisen med flerårigt samarbete med Robyn, producent till flera Veronica Maggio-låtar och turnéer med Molly Sanden, Miriam Bryant och Linnea Olsson. Han är också en del av bandet The Royal Concept. Paul Jerndal är den prisbelönta filmregissören som har producerat flera Polarprisgalor, regisserat videos till Tove Styrke, Frida Sundemo & XOV. Han har också bott i LA där han bland annat samarbetade där med Icona Pop, Elliphant & Erik Hassle. Han gjorde hyllade filmen Indigo och är nu aktuell med två nya kortfilmer med Frida Gustavsson och Hanna Alström i huvudrollerna.

Tillsammans kombinerar indie-duon sina erfarenheter och skapar drömmig pop där låtarna påminner om filmscener. 1980- och 90-talssyntar varvas med ambienta gitarrer och retrotrum-sound som lägger grunden till de melankoliska texterna.

Duon är starkt engagerade i frågor kring psykisk ohälsa och har tidigare släppt låten ”Alive” till suicidpreventionsprojektet Steg För Livet.