Aloe Blacc – ”All Love Everything”

Reklam

Idag släpper sångaren, låtskrivaren, producenten och aktivisten Aloe Blacc sitt nya album ”All Love Everything” (BMG). Det är Aloes första fullängdare sedan hans Grammy-nominerade ”Lift Your Spirit” 2013 och är inspirerad av hans familj; inte bara som make utan också som far. Resultatet är en varm, konstnärlig syntes av familj, aktivism och uthållighet – alla de vackra detaljer som utgör livet och som vägrar att fastna i en musikgenre!

Aloe berättar själv om ”All Love Everything”: ”Rather than a genre, my music is about A.I.M.: affirmation, inspiration, and motivation. After so many opportunities to talk about my music and not feel comfortable saying, ’I’m a pop artist’ or ’I’m a folk artist,’ I had this realization. My songwriting genre is thematic.”

Genom hela skivan så visar Aloe just det som gjort honom så älskad över hela världen; hans på många sätt radikala empati och en känslomässig direkthet. Hans låtar handlar om livet och berör, det är en eklektisk blandning av soul, folk och pop och visar att man inte kan stuva in människors upplevelser i ett fack.

Samtidigt som förberedelserna för albumreleasen har pågått så har Aloe ägnat tid åt seriöst aktivistarbete: från polisreformer till mental hälsa. Han har varit värd för virtuella debatter, deltagit i paneler för att diskutera BLM och polisbrutalitet i USA och har även startat en serie på sina sociala medier där han diskuterar ämnen inom hälsa, familj och med experter inom olika områden. Aloe gick också samman med medieplattformen Behind The Rhyme för att uppträda och tala, tillsammans med Barack Obama, Snoop Dogg, Rapsody, Black Thought och Shaheem Reid, på för-showen till Demokraternas kongress.