Therese Åkesson spelar på Ribban yogafestival

Reklam

Lördagen den 28 augusti gästas Ribban yogafestival av Therese Åkesson för en yogakonsert; en blandning av konsert och yogaklass. På spelningen framför Therese sina finstämda låtar samtidigt som Nellie Rolf guidar de medverkande genom ett lugnt och avkopplande yogapass.

Temat för årets konsert är lätthet – något som passar perfekt med Therese singel ”Fjäril” som kom i våras. Den här gången har hon också med sig musikern Albin som bl a producerat PAL-versionerna av årets släpp ”Fjäril” och ”Snedsteg”.

”Du upplever helt enkelt livemusik från din yogamatta. Applåder är inte nödvändigt utan vi vilar i tystnaden och tonerna som uppstår mellan låtarna och du bjuds in till att vara helt i din egen bubbla en stund. Det blir något annat än ”bara” en artist som uppträder, och något annat än en ”vanlig” yogaklass med bakgrundsmusik – man skapar tillsammans ett inkännande space för en själslig påfyllnad och energimässig paus från vardagens stress och press” förklarar Therese och fortsätter ”Mitt eget livekoncept för yogakonsert föddes på Öland 2019 på en yinyoga, det passade så bra när man håller en position i 3-5 minuter att då spela sin poplåt som också är 3-5 minuter. Det blev en turné det året som baserades på det här konceptet både på klasser och utanför mattan – jag ville ge känslan av en yogaklass på mina gig även för den som inte kan yoga. Ta ner folk i det lågmälda där hjärtenergin finns.”

Therese har en stor passion för yoga och inre hälsa och hennes drömmande låtar tillsammans med personliga texter uppskattas på yogarelaterade event. Där kan hon ösa på med sitt sköra jag utan att känna att tempot behöver ökas för att underhålla – de sensibla balladerna är precis så perfekt operfekta som de ska vara.