Joe Bonamassa – ”The Heart That Never Waits”

Reklam

För ett tag sedan antydde Bonamassa ett nytt album då han gav ut singeln Notches och då han nu aviserar den tungt bluesiga The Heart That Never Waits som återigen är en omedelbar klassiker och som berättar om brustna hjärtan som tveklöst kommer att bli en framtida konsertfavorit. ”I’ll be moving on,” sjunger han passionerat med en gnutta oberoende och en röst som bara blir bättre med tiden vilket brukar höra till ovanligheterna om man hållit på ett tag. Det är en samling låtar som kastar nytt ljus på Joes liv som resande, konstant kreativ och ständigt på väg.

Kommande plattan Time Clocks är beviset för hans slit och en skål till sina trogna fans. Hans nya ljudbild har en råare och vitalare framtoning kombinerat med en skicklighet som man endast får genom årtal av uthållighet och total hängivenhet. Det är Joe Bonamassa när han är som bäst och redo att rocka. ”Vad som började som en ambition till att göra en platta som trio blev till slut min mest vågade och som jag varit mest involverad i,” förklarar Bonamassa. Hans producent sen många år Kevin Shirley tillägger, ”Jag tycker att Joe Bonamassa har gjort en platta som verkligen tar ett steg framåt. Från bluesartist till superstjärna och jag är verkligen stolt över att få ha varit med på den resan. Joe och Kevin tog in legendaren Bob Clearmountain för att mixa och han slog fast, ”Det här är en av de bästa plattor jag mixat på många, många år. Joe är inte bara en av vår tids bästa blues- och rockartister han är även en brilliant låtskrivare vilket är helt uppenbart när man hör den här plattan.”

Den spelades in i New York City och albumet visar upp en pånyttfödd Bonamassa som återigen peakar med låtar från hjärtat och en ojämförlig känsla för blues/rock. Time Clocks är ännu en del av Joes konstanta utveckling där han fortsätter plöja vidare, töja på ramarna, riva murar  trotsa musikindustrins odds. Han är känd som mannen i kostym, älskad av många som den ultimate gitarrhjälten och hyllad av kritiker som ”världens främste bluesgitarrist” (Guitar World). På något vis har denne musikens mästare funnit ytterligare ett uttryckssätt som han nu delar med sig av till sina fans. Som en av vår tids mest konsekventa och efterfrågade liveartister så verkar det som hans väg varit lång och vindlande men det som kommer med tiden som på Time Clocks så har den oslipade diamanten förvandlat sin förmåga till guld.

Bonamassa spelade in plattan med sin samarbetspartner sedan många år, Kevin Shirley, som producent och sin manager/affärskompanjon Roy Weisman som exekutiv producent. Den gjordes i Germano studios/The Hit Factory i New York med ett band bestående av Steve Mackey (bas), Lachy Doley (piano), Bunna Lawrie (didgeridoo), Bobby Summerfield (slagverk) och Late Night with David LettermanAnton Fig (trummor och slagverk) tillsammans med Mahalia Barnes, Juanita Tippins och Prinnie Stevens på bakgrundssång. Albumet mixades av Bob Clearmountain (Bruce Springsteen, The Rolling Stones, Toto, Bon Jovi) och det fantastiska omslaget skapades av den välkända grafiske formgivaren Hugh Syme (Rush, Aerosmith, Whitesnake).