Julia Viktoria – ”Complicated”

Reklam

”If I shared my secrets would you let me in?
I´m not afraid I´m terrified.”

Julia Viktoria beskriver i sin nya singel ”Complicated” hur det kan vara när man försöker söka efter kärleken. Hur det är att gå på dejter och försöka skapa någonting nytt men hur det kan bli så fel när man fortfarande bär på gammalt bagage och man istället börjar komplicera den nya situationen.

Sensommaren 2021 inleder Julia Viktoria en engelsk period igen. Texten till ”Complicated” började växa fram under en period 2020 när allt i världen var så komplicerat. Det var inte bara världen som var komplicerad – även detta med relationer blev svårt, och att träffa kärleken blev ännu mer komplicerat.

Julia Viktoria har skrivit låten tillsammans med Johannes Willinder, som även står bakom produktionen. Under en kall och regnig vecka i Stockholm växte låten fram i en studio i en källarlokal i Gamla Stan. Med känslan av Stockholms kalla regn i Gamla Stans stämningsfulla värmande ljuslyktor, växte en melankolisk text fram. När sedan den mer hoppfulla melodin skapades , mixades allt samman till en härlig glad sommarlåt med ett stänk av sorg och längtan i texten.

Man är komplicerad mot andra men också mot sig själv och vad man själv känner. Det är lätt att övertänka, ställa in träffar och möten, tvivla på sig själv, tvivla på sin förmåga och ge ut dubbla budskap ” säger Julia Viktoria.