Hanna Nutti – ”Saknar henne mer”

Reklam

”Scenerna ur låten är tagna från ett bråk. Jag skrev låten med känslan av att inte räcka till. Han saknar något gammalt och du saknar också det, men långsamt har små kliv tagits ifrån den man varit. Jag antar det kallas personlig utvecklig, som kanske skett på bekostnad av en relation.”

Efter tre singelsläpp på engelska ger Hanna Nutti nu för första gången ut musik på svenska. Först ut är ”Saknar henne mer” som släpps idag. Fler singlar kommer släppas under hösten och en EP kommer i november.

Hanna Nutti strävar ständigt efter att utvecklas – inte fastna, inte stå still. Efter att ha släppt tre singlar på engelska hittade Hanna mitt under brinnande pandemi ett sätt att skriva musik på svenska som kändes helt rätt. Till slut fanns material för en hel EP.

Låtarna är hämtade från scener, situationer och relationer och som berört henne. Hanna berättar: ”EP:n är en beskrivning av min tjugoårsålder – med bråk, skratt, hjärtesorg, vänskap, lycka, gråt och fylla.”

Tillsammans med producenten Björn Pettersson Thuuri har Hanna Nutti hittat ett unikt sound som passar henne perfekt.

Hanna fortsätter: ”I min strävan att skriva på svenska ville jag inte vara för poppig men inte heller ha ett sound som är för lik det jag skrivit på engelska tidigare. Jag vill hitta en balans och ett eget uttryck. Björn har lyckats perfekt med att fånga in det uttrycket och soundet och tillsammans har vi skapat ljudbilden med influenser från pop, alternativ pop, soul, folk och jojk.”