The Cold Stares – ”Santa Looks A Lot Like Daddy”

Reklam

Ding dong med högoktanig rock ’n’ roll är vad vi får av tomten i år!

Mascot Records har återigen grävt djupt i julklappssäcken och har glädjen att avslöja detaljerna om den årliga CHRISTMAS ROCK EPn som nu är inne på Vol. 2. Vi har redan hittat förra årets fulla konjaksflaska, den där heavy metal jultröjan och dammat av lådan med juldekorationer så vi är redo. Under november och början av december kan du förvänta dig julstämning från kraftpaketet Beth Hart, duon från Indiana The Cold Stares, dina nya favoriter inom sydstatsrocken The Georgia Thunderbolts, gitarrhjälten Paul Gilbert och nya rockbandet från Maryland Any Given Sin.

Den Grammy-nominerade singer/songwritern Beth Hart tolkar Angels from the Realms of Glory, den traditionella julsången som skrevs av den skotske poeten James Montgomery. Låten kan man höra i den nya Netflix-filmen A Castle For Christmas med Brooke Shields och Cary Elwes i huvudrollerna. ”Jag gillade verkligen att göra den här jullåten. Jag har alltid tyckt mycket om den,” berättar Hart. ”Det kändes bra och var skoj. Jag har sett bitar utav filmen bl a scenen där min låt är med och den är bara så fin.”

The Cold Stares gör sin egen grej av country-klassikern Santa Looked A Lot Like Daddy. ”Vi tog chansen att spela något på julplattan som man kanske inte skulle ha förväntat sig. Jag har alltid älskat Buck Owens och just den låten sen jag var liten grabb och jag tänkte, hur skulle vår version låta på en gammal kassett från en bensinmack på 90-talet?,” säger Chris Trapp.

Det nya rockbandet från Maryland, Any Given Sin, går redan starkt på Active Rocks lista i USA och nådde 1:a platsen på SiriusXM Octane. De tog chansen att skriva en egen låt, Nothing For Christmas, och tog tillfället i akt med att lägga på lite bjällror. ”Sångaren Vic fick idén och skickade den till oss andra och vi gillade vad vi hörde och började addera saker till den. Det tog fem dagar från grundidén till en färdig master. Vi hoppas att det kommer att vara en julfavorit under många år framöver,” säger bandet.

Med det nyligen utgivna debutalbumet, Can We Get A Witness, i ryggen får sydstatsrockarna The Georgia Thunderbolts till ett party med massor av glögg på klassikern Rockin’ Around The Christmas Tree. ”Vi ville föra fram lite nostalgi till alla som kanske glömt bort denna klassiker eller aldrig hört den. Vi vet att julen är en mycket speciell tid för många människor. Vi ville göra vår version av en julklassiker för att visa att man kan ha julstämning året om. Regn eller solsken, det är alltid julstämning med The Georgia Thunderbolts,” hälsar bandet.

Varför inte utmana dig själv med att slå in julklapparna till takten och farten av Paul Gilberts instrumentala glädjespridare We Wish You A Merry Christmas?

En jul var väldigt speciell för den då 11-årige Gilbert. ”Jag hade hamrat på en gammal akustisk gitarr av märket Stella i några år,” säger han. ”Jag visste inte hur man stämde den så jag löste det genom att enbart spela på den tjocka e-strängen,” tillägger han.

”Trots mina brister hade jag ändå lyckats få till något på den där enda strängen. Min morbror kom på besök och kollade annonserna i lokaltidningen under ”musikinstrument till salu”. Han såg snabbt en begagnad Gibson. Jag hade sparat lite pengar genom att sälja flodhästar i keramik som jag tillverkade i min pappas studio och genom att klippa gräs. Men gitarren i annonsen kostade ändå dubbelt så mycket som jag lyckats skrapa ihop,” minns han.

”Men JULEN stod för dörren så jag frågade mina föräldrar om jag kunde få gitarren. De sa att de kunde betala den andra hälften av summan men då var de tvungna att snåla in på leksakerna. Jag valde gitarren.”

Så sjung, trassla in dig i pappersomslag, tejp och snören och svinga din luftgitarr i luften, titta dig själv i spegeln och se hur dina tänder glänser och dina ögon tindrar då du fångar den!
Framåt, för du är nu redo för en jul i rock ’n’ rollens tecken.