Kerstin Ryhed – ”Låt snö falla”

Reklam

I september 2021 solodebuterade Kerstin Ryhed med Håkan Hellström-tolkningen ”Du är snart där”. Nu följer hon upp med den vackra vintersingeln och videon ”Låt snö falla”. Den här gången är det dock Kerstin som, tillsammans med Anders Lundin, står för text och musik. Anna Dager medverkar på cello och Hanna Ekström på violin.

– Jag kan drabbas av att julen är som en urtidskraft. Det blir en slags existentiell känsla. Det är själva livet man upplever den där helgen. Dom som är med oss, dom som har varit innan och dom nya som kommit. Och att man själv är här bara till låns, säger Kerstin.

Kerstin, som har rötterna i Värmland, är en rutinerad musiker och sångerska. Under många år sjöng hon i kören på Allsång på Skansen och hon har turnerat världen runt med The Real Group. Kerstin har dessutom varit med om att fylla Ullevi flera gånger då hon sedan 2013 sjunger i Håkan Hellströms band. Men trots Kerstins långa karriär så var det först nu i höst som hon tog steget och släppte musik i eget namn. Det hela gav blodad tand och till våren kommer en fullängdare som bland annat innehåller nya singeln ”Låt snö falla”.