Hollis Brown – ”Under My Thumb”

Reklam

Hollis Browns kommande album, In The Aftermath, är det underbart depraverade resultatet av en helkväll av rock n roll. Gruppen som är från Queens, New York, tog sin tillflykt till Poconos för att spela in i sällskap av några flaskor whisky och på 24 timmar hade man spelat in sin egen version av The Rolling Stones första platta med endast originallåtar, Aftermath, från 1966. Den spelades in live i studion med ett minimum av pålägg och är en stark påminnelse om att de fem medlemmarna är ett av Amerikas sista stora rock n roll-band.

”Det var en omtumlande inspelning, vi sov inte och var ganska packade. Man hör helt klart hur ledigt vi lirar på den sista låten Going Home,” minns gitarristen och sångaren Mike Montali med ett skratt. Han fortsätter,”Vi var inte intresserade av att spela snyggt, det var känslan vi var ute efter.”

Plattan är den första sedan deras mest framgångsrika studioalbum 2019 års Ozone Park som fick fina recensioner i Rolling Stone, Billboard, Paste Magazine, Pop Matters, Relix och GoldmineIn The Aftermath var något bandet bara måste göra. De var så nöjda med hyllningen till Velvet Undergrounds Loaded på Gets Loaded att man skämtade om att göra en hel serie album kallad Hollis Brown presents…