Takida stöder familjer med barn som drabbats av cancer

Reklam

Rockgruppen Takida skänker fem tavlor som är målade av konstnären Marie Åkerlund till välgörenhetsorganisationen AjaBajaCancer. Tavlorna som föreställer bandmedlemmarna ska auktioneras ut på Tradera. Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt för att kunna underlätta vardagen för ännu flera familjer med barn som drabbats av cancer.

– Den 18:e juli 2020 somnade vår vän och ljustekniker in efter en lång tids kamp mot cancer. Han betydde oerhört mycket för oss och var den som funnits vid vår sida längst av alla tekniker. Han var otroligt professionell inom sitt yrke och hade alltid nya spännande idéer hur han skulle få oss att se bra ut på scenen. I sin ägo hade han fem stycken tavlor föreställande oss i Takida som han ville ge till välgörande ändamål, berättar Takidas ena gitarrist Tomas Wallin.

Tavlorna är gjorda av konstnären Marie Åkerlund och är porträtt av Takidas bandmedlemmar Robert Pettersson, Tomas Wallin, Chris Rehn, Kristoffer Söderström och Fredrik Pålsson.

AjaBajaCancer arbetar för att underlätta vardagen för alla som drabbats av barncancer. Att underlätta vardagen betyder att skapa trygghet under skrämmande och osäkra förhållanden. Därför inriktar sig AjaBajaCancer på att finnas till för individer när livets största prövning gör sig påmind i vardagen. Föreningen arbetar bl.a. med att ge ekonomiskt stöd till familjerna i form av presentkort och psykosocialt stöd.

Auktionerna kommer att pågå på Tradera fram till den 27 april med förhoppning om att inbringa många viktiga kronor till familjerna. Länk till auktionerna finner ni här