tAKiDA – ”Falling from Fame”

Reklam

Med förra albumet ”Sju” fick tAKiDA ett efterlängtat genombrott i Tyskland. Nu följer de upp succén med ytterligare en fullängdare – ”Falling from Fame” – som släpps den 27 augusti. Denna gång har tAKiDA tagit hjälp av den skotske singer-songwritern Archie McCallum. Nya skivan innehåller bland annat singlarna ”Goodbye” och ”In Spite of Everything” som bandet framförde live i SVT:s ”Allsång på Skansen” i somras.

– ”Falling from Fame” är ett album som inspirerats från alla våra tidigare skivor, men det är också blandat med väldigt många nya och gamla influenser som tagit det till unika vägar och idéer. Att jag skulle skriva texterna med Archie var klart innan vi började spela in och det har verkligen varit ett lyckat koncept. Tack Archie! säger bandets sångare Robban Pettersson.

tAKiDA är vana att gå sin egen väg, inspelningen av nya albumet har skett helt på bandets egna premisser. De har spelat in, mixat och editerat när inspirationen har funnits där, utan tidspress eller krav utifrån. Just därför är tAKiDA extra tillfreds med ”Falling from Fame”.

– Det har varit väldigt roligt att spela in de här låtarna och det har fått tagit den tid som det förtjänar. Det är inte alltid man får den möjligheten och det är vi tacksamma över. Det här är skivan vi alltid velat göra. Vi har inga förväntningar då de redan har infriats, och det är den skönaste känslan, berättar Robban.

På grund av den rådande pandemin blev tAKiDA tvungna att ställa in fjolårets utsålda Tysklandsturné. Men nästa år är det äntligen dags – i februari 2022 återvänder tAKiDA till de europeiska arenorna som huvudakt. Och de svenska fansen kan glädjas åt att återse bandet live redan 2021. I december spelar tAKiDA på Scandinavium i Göteborg, Hovet i Stockholm samt på Malmö Arena.

– Att få komma ut att spela igen känns smått overkligt och att snart få göra det med det här gänget och alla inblandade är få förunnat. Vi ses snart! hälsar Robban.