Sparks flyttar höstturné till sommaren 2021

Reklam

Sparks stora europaturné, som bl a skulle tagit dem till Cirkus i Stockholm i höst, är nu framflyttad till sommaren 2021. I Stockholm spelar bandet på Annexet den 12 juni – en spelning som även stänger turnén.

”Vi har med iver sett fram emot att få spela live, inte minst för att få presentera våra nya låtar. Men med allas hälsa och säkerhet som prioritet i denna nya och oförutsägbara era har vi nu planerat om turnén till nästa sommar. Vi är säkra på att ni alla förstår detta nödvändiga beslut. Vi ser fram emot att se er alla på turné i maj och juni 2021.” Russell och Ron Mael.

Bandets 24:e studioalbum ”A Steady Drip, Drip, Drip” släpptes digitalt den 15 maj. När det släpptes fysiskt i juli, gick albumet direkt in på första plats på vinyllistan i Sverige. På brittiska topplistan placerade de sig på plats 7 och kopierar därmed framgångarna med albumet ’Hippopotamus’ (2017). ’A Steady Drip, Drip, Drip’ är bandets andra brittiska topp-10-album sedan 1974, då ’ Kimono My House ’och’ Propaganda ’nådde nummer 4 respektive 9.

Sparks släppte nyligen videon till ’The Existential Threat’, med fantasifulla animeringar av Cyriak.

(här kan du läsa en intervju med Sparks)