Sissel Kyrkjebø – ”Home”

Reklam

Nu är trilogin klar och senaste låten har fått namnet ”Home” tagen från EP:n ”Trilogy” som släpps idag. Sissel Kyrkjebø började skriva egna låtar igen för första gången på 15 år tillsammans med sin man Ernst Ravnaas mitt under pandemin. Låtarna fick texter som kopplade dem till en kärlekstrilogi som nu släpps i sin helhet på engelska och släpps även på norska den 3 juni 2022.

Så här sammanfattar Sissel projektet:

– Den första låten i trilogin beskriver längtan och längtan efter sin älskade som är långt borta. Den andra låten belyser hur längtan och hopp om återförening leder till beslutet att lämna det liv man har och känner, att segla över havet till sin älskade. Den tredje låten beskriver vad som händer när seglaturen över havet är över. Dyker den älskade upp, eller har han/hon hittat någon annan, eller är det helt enkelt så att de har en historia? Jag ville inte ha ett sorgligt slut på trilogin, så det sista spåret ”Home” borde vara en hyllning till kärleken och livet. Jag bara älskar lyckligt slut, säger Sissel med ett leende.

Sedan Sissel släppte sitt första soloalbum som 16-åring har hon nått enorma framgångar både hemma och utomlands. I Norge omtalas hon som en nationell skatt och även efter nästan fyra decennier i branschen är hon fortfarande lika aktuell. 2019 fyllde hon 50 år och firade jubileet med att släppa projektet ”Reflections”, som bestod av 50 nyinspelningar av tidlösa låtar som sträcker sig från 1920-talet fram till idag.

EP:n ”Trilogy” är skriven och producerad av Sissel Kyrkjebø och Ernst Ravnaas. Den släpps både på engelska den 20 maj och på norska den 3 juni 2022.