Shirley Clamp – ”En skimrande jul”

Reklam

Shirley Clamp släpper idag den stämningsfulla singeln ”En skimrande jul”, en låt fylld av hopp och om att inte ge upp våra drömmar. Den personliga texten och vackra melodin ackompanjerad av Shirleys fantastiska röst skapar en riktig julstämning, Den är skriven av Shirley tillsammans med Mats Tärnfors, som också står för den fina produktionen.

”Efter en tung tid eller en tid av oro och mörker så får vi aldrig sluta tro att ljuset kommer igen. Vi måste våga stanna upp i det som är nu och försöka finna tröst i att vi faktiskt är kvar och kan drömma vidare,” säger Shirley.

Shirley Clamp är en av Sveriges mest älskade artister som fick sitt genombrott 2004 när hon deltog i Melodifestivalen med låten ”Min kärlek”. Singeln fanns med på Shirleys debutalbum ”Den långsamma blomman” och sedan dess har hon släppt ytterligare fyra studioalbum, en samlingsskiva, flera singlar och en EP. Genom åren har Shirley deltagit i en mängd olika tv -program, ytterligare några gånger i Melodifestivalen samt gjort många och mycket uppskattade livekonserter runt om i Sverige. Hon har också turnerat med sin egna föreställning ”Shirley Clamp – nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt”. Den fick fantastiska recensioner och visar att Shirley, förutom sin musikaliska talang och fantastiska röst, också har en underbar komisk tajming.

(här är en intervju vi gjorde med Shirley för ca tre år sen)