RY X – ”Spiral”

Reklam

Med över 900 miljoner streams i ryggen, släpper den australiensiske artisten och låtskrivaren RY X idag singeln ”Spiral”. Det nya spåret finns, liksom de senaste singlarna ”Your Love” och ”Let You Go”, med på kommande albumet ”Blood Moon”. Fullängdaren ges ut digitalt den 17 juni och i fysisk form den 26 augusti.

”Spiral” visar RY X förmåga att skapa filmiska ljudlandskap som utspelar sig på överraskande sätt. Låten skrev han tillsammans med Niklas Paschburg, som bidragit med stråkar och keyboard till alstret.

”Spiral” positionerar det kommande albumet ”Blood Moon” som RY X:s mest personliga, djupgående och organiska samling hittills. Den visar på att RY X experimenterar med nya ljudpaletter och innovativ nyproduktion, vilket tillsammans kompletterar den öppna ärlighet och känslomässiga inflytande som han är känd för.

Videon till ”Spiral” skildrar den formbara mänskliga rörelsen hos de två dansarna med den statiska och oföränderliga arkitekturen som omger dem. Videon är inspelad i Cuadra San Cristóbal, som ligger i utkanten av Mexico City. Med geometriska strukturer, jordnära toner och vattnets lugnande atmosfär, framkallas känslor av lugn, ensamhet och ett äktenskap av enkelhet och sofistikering som mycket naturligt kompletterar RY X musik.