Jan Johansen & Pelle Malmquist – ”Höst i Paris”

Reklam

Nu kommer singeln ”Höst i Paris” – musik med rötterna i Malmö där Pelle Malmquist och Thomas Eng skrivit musiken och med en text av Anders Kristoffersson. Det är musik som Pelle Malmquist släpper i namnet PMP (Pelle Malmquist Projekt) och som har sitt ursprung i låtar från 80-talet som nu har fått nya texter och ny produktion av Amir Aly. När Jan Johansen lyssnade igenom materialet så föll han direkt för ”Höst i Paris”; en rockballad om olycklig kärlek, och tackade ja till att vara med på låten.

”Jag gillar texten som berättar en historia och även soundet, med både 12-strängade gitarrer, slide och dragpspel, jag tycker det kan liknas vid Tom Pettys.” säger Jan Johansen.

Hittills har PMP spelat in 12 låtar, varav två med Viktoria Tolstoy på leadsång har släppts tidigare i år, och planen är att alla spåren kommer ut under 2022.

”Det är så roligt att ha fått ge våra gamla låtar en helt ny skrud och jag är verkligen glad över att Anders gick igång på att skriva om texterna. Att sedan få artister som Jan Johansen och Viktoria Tolstoy som sjunger dem gör mig otroligt stolt. ”säger Pelle Malmquist.

Förutom Jan Johansen på sång så medverkar också Peter Berglund (klaviatur & arr), Kalle Magnusson (bas), Mattias Samuelsson (trummor) och Christian Dannevaern Fridh (komp & sologitarr) på ”Höst i Paris”.