Reyn – ”Skyfall”

Reklam

Stjärnskottet Reyn är en av Sveriges mest färgstarka artister, inte enbart på grund av sin karaktäristiska orange hårfärg, utan även i sitt konstnärliga uttryck. Med sin kraftfulla röst, sitt unika sätt att blanda rap, rock och pop samt med sina personliga texter, har Reyn skapat sitt egna kreativa universum.

Reyn debuterade 2018 med singeln ”Lowkey”, en låt som i dag har uppnått platinastatus med drygt nio miljoner streams på Spotify. Hans musikaliska alster har hyllats av både kritiker och artistkollegor. I fjol utsågs Reyn till ”Framtidens Artist” av P3.

Nu är 24-åringen från Hagsätra aktuell med nytt material. Inför det nya släppet hyrde Reyn och hans mannar en stuga för att kunna jobba ostört med att färdigställa låtarna. Resultatet blev EP:n ”Skyfall”- en musikalisk palett som målande beskriver händelser och upplevelser ur Reyns liv. EP:n är producerad av Pablo ”Picasso On The Beat” Munoz och är inspelad i den egna studion i Stockholmsförorten Årstaberg.

– Det har varit en process som har fått ta sin tid, jag har velat fram och tillbaka om vilka låtar som ska vara med och vad som representerar mig. Något som har varit viktigt för mig är att hämta inspiration från vad jag gått igenom, att skriva utifrån mina egna upplevelser, vare sig det är hjärtesorg, avundsjuka eller något annat som satt sina spår i mitt liv, berättar Reyn.