Oxymorrons debutalbum finns ute nu

Reklam

Oxymorrons, kända för sitt distinkta sound som på ett anspråkslöst vis blandar hip-hop och influenser från hård rock, har gett ut ett upplyftande projekt som är gränsöverskridande och som med lätthet väver sig in mellan olika musikaliska stilar och oväntade ljudlandskap. Melanin Punk är vad som blivit resultatet efter deras banbrytande EP Mohawks and Durags. Den innehåller allt det som Oxymorrons har att erbjuda. De samarbetar återigen med producenten Zach Jones (Fever 333, Hollywood Undead, Nova Twins) som även producerade EPn.

Den kreativa processen bakom Melanin Punk består av intryck som bandet fått från alla håll och kanter. Några av låtarna föddes ur sångfraser inspelade lite här och där medan andra skapades under intensiva 3-timmarsinspelningar. ”Huvudmålet var att berätta historien om bandet genom en karaktär vi kallar för Mel men som utvecklas till att kunna relatera till vem som helst som känner sig som en utböling,” berättar bandet. ”Speciellt genom våra singlar kan man se huvuddragen i Mels prövningar. Enemy där han talar om för sin omgivning att han inte är emot den men bara inte vill vara delaktig i den.  Last Call representerar hur han kämpar för att inte bli sedd och drivs till alkoholen för att bedöva sin smärta. Graveyard Words visar ordets makt och ger honom styrkan att stå upp för sin sak och sig själv och nu Look Alive för att visa att han kommer att bli kvar här och kommer att vara redo för vad som komma skall.”

Med Melanin Punk vill Oxymorrons skapa sammanhållning och samtidigt hylla olikheterna medan man utmanar förutfattade meningar om rockmusik och framhålla individens egenvärde och stolthet. Då de får frågan om vad de hoppas att lyssnarna tar med sig från dessa erfarenheter säger de, ”Ljudmässigt, att få fansen öppna för nya ljud och inte låsa sig fast i gamla värderingar. Mer existentiellt, vill vi få fansen att få självförtroende, att vara stolta över sig själva och inse att det finns andra som är lika knäppa och enastående som dem. Förhoppningsvis bryter albumet ner barriärer för vad som anses vara ”rock” eller ”svart” eller ”poc” eller en ”utböling”. Individualitet är allt. Uttrycket är allt. Oxymorrons är den nya rörelsens Voltron.”