Nils Valentine – ”Andas samma luft”

Reklam

”Andas samma luft är en skildring av livets klocka. Oavsett hur vår bakgrund ser ut, kön, religion, etnicitet, läggning, ekonomi, så vandrar vi alla tillsammans mot den dagen då det sista sandkornet i timglaset slår mot sin botten

Att bo i en småstad, att byta livsstil på grund av sjukdom, att ha nitroglycerinet med sig på scen som 23-åring. Så ser livet ut för Nils Valentine, hälsingepojken från Hudiksvall som tar revansch på livet genom musiken.

”Andas samma luft är en skildring av livets klocka. Oavsett hur vår bakgrund ser ut, kön, religion, etnicitet, läggning, ekonomi, så vandrar vi alla tillsammans mot den dagen då det sista sandkornet i timglaset slår mot sin botten. För mig är den här låten en påminnelse om att ta vara på livet, att dela sin kärlek. Vi alla har något gemensamt och det är att vi alla andas samma luft och att vi alla kommer att nå Omega.  Jag minns att jag satt och försökte skriva en liknande sång för några år sedan när min mormor gick bort i cancer. Hon var religiöst troende, nykterist, en fantastisk kvinna och oerhört varm på alla sätt och ändå faller hon offer för den hemska sjukdomen. Vi alla känner nån som vi mist. Det var då det slog mig att det handlar inte om, det handlar om när och oavsett hur vi levt livet så är vi alla bara en liten prick på en oändlig tidslinje.” – ”NILS VALENTINE”