Naked Gypsy Queens – ”Georgiana”

Reklam

Då kvartetten från TennesseeNaked Gypsy Queens, ger ut sin debutsingel Georgiana gör de anspråk på titeln som de nya tungviktarna inom den moderna rock n rollens renässans. De har sina rötter i elförstärkt blues, hårda grooves och dubbla gitarrer i stämmor. Deras stora ljudbild bygger i hög grad på det deras idoler skapade på 60- och 70-talet. De håller fanan högt för gammaldags hård rock men använder 2020-talets högoktaniga bränsle. Bandet har precis skrivit på för Mascot Records och deras debutplatta ges ut i slutet av 2021.

Bandet bildades medan alla fyra medlemmarna fortfarande gick i högstadiet. Naked Gypsy Queens skaffade sig en publik på gammalt klassiskt manér genom att koppla in, vrida upp och spela. De finslipade sig med hjälp av en mängd klassiska band – the Rolling StonesMC5the Allman Brothers och Pink Floyd – och kanaliserade sina influenser till egna låtar med ett originellt sound som är högljutt, aggressivt och fyllt av storslagna melodier. Efter ha skaffat sig en lojal skara fans i hemstaden Franklin, TN begav de sig till Nashville där de snart etablerade sig som ett av stadens bästa rockband innan någon av medlemmarna ens passerat 20.

”Vårt mål var att bli det grymmaste livebandet,” säger frontmannen Chris Attigliato som även är gitarrist tillsammans med Cade Pickering. ”Vi spelade högt. Man var tvungen att uppleva oss live. Vi blev något av ett kultband och drog större och större publik. Vi ville inte ha flest streams vi bara gjorde vad vi ville göra och spela den musik vi älskar. Det visade sig att vi samtidigt drog i rätt trådar.”