Meja – ”I Know How You Feel”

Reklam

2021 är det exakt 25 år sedan Meja debuterade som soloartist med det självbetitlade albumet ”Meja”. Efter genombrottet 1993 med Legacy of Sound och låten ”Happy”, blev ”Meja” startskottet på en imponerande internationell solokarriär. Med hits som ”All ’bout the Money”, ”How Crazy Are You?” och Ricky Martin-duetten ”Private Emotion” är Meja en av de största svenska musikexporterna genom tiderna.

Nu är Meja tillbaka med ny musik. Hela året går i jubileets tecken och Meja firar detta med att leverera både nyskrivet material och klassiska pärlor i nya versioner. I dag släpper hon singeln ”I Know How You Feel” som bjuder på en härligt retro ljudbild producerad av Andreas Kleerup och Thor McQueen. Låten är skriven av Meja, Josh Alexander och Billy Steinberg. Den sistnämnde ligger även bakom succéer som Madonnas ”Like a Virgin”, ”True Colors” med Cyndi Lauper och ”Eternal Flame” med the Bangles.

– ”I Know How You Feel” skrevs, som så många av mina låtar, på en av mina resor till Los Angeles. Billy Steinberg hämtade upp mig och så körde vi till Josh Alexanders hus. Där tillbringade vi dagen med att skulptera låten med piano och sång. Orginaldemon låter väldigt annorlunda… Jag ville skriva en låt om tröst, om att bli förstådd och att förstå. Ett positivt budskap, även om texterna är det motsatta. Andreas Kleerup kom på idén att göra en Phil Spector-ish produktion för att få en feel good vibe i låten. Jag är väldigt nöjd med resultatet, säger Meja.

Singeln finns med på kommande fullängdaren ”Kozmic Surfer”. Låten har tidigare släppts i Japan där den bland annat nådde förstaplatsen på International Radio Airplay Chart. Och nu är det alltså dags för Sverige och övriga världen att få ta del av ”I Know How You Feel”.