Arat Madenyan – ”Tålamod”

Reklam

Arat Madenyan släpper nu sin debutsingel och redan från första tonen förstår man att det här är en röst som kommer att vara lätt att känna igen i framtiden. Arats konstnärskap för tankarna till artister som Cat Stevens, Nina Simone och Laleh. Dessutom har han ett sätt att varsamt behandla orden som visar att skrivandet, vare sig det handlar om böcker, poesi eller låttexter, inte är något nytt för honom.

”Tålamod” är ambient folkpop med en hoppfull, innerlig text. Låten är inspelad hos Durango Recordings och producerad av Andreas Dahlbäck, som också medverkar som musiker.

Arat berättar om ”Tålamod”: ”Jag behövde ett mantra i den här ovissa tiden; lite hopp när alla drömmar skjuts upp och alla tillfällen ställs in och människor håller på att dö och när många är ensamma och isolerade.”

Arat har skrivit låtar och skapat musik sedan tonåren. Nästan alla hans låtar är egna dikter som tonsatts, både på svenska och engelska. Arat har dessutom skrivit två böcker, ”Den här gången pojke” och ”Jag är ett skepp”.
Han har turnerat med monolog-föreställningen ”Mormor, mamma, syster och jag – Från andra sidan heder”, i regi av Hans Marklund. Föreställningen fick pris på Svenska Scenkonstgalan 2018.

Arat Madenyan kommer fortsätta släppa musik under 2021-2022. Förhoppningsvis kommer vi också att kunna se honom på livescenen efter sommaren.