Matilda Lindell med ABBA-covern “One of Us”

Reklam

21 februari släppte sångerskan och låtskrivaren Matilda Lindell singeln “One of Us” – den första ABBA-cover från hennes samling med unika, avskalade och vackra tolkningar av ABBAs låtar.

“One of Us” är den första singel från Lindells kommande EP med titeln “ABBA Uncovered”, som är ett fascinerande djupdyk i ABBA. Den innehåller en samling ABBA-låtar som har kommit att betyda extra mycket för henne genom åren, då hon turnérat i USA som en av lead-sångarna i tribute-akten “ABBA THE CONCERT”. Hennes passion och musikalitet har tagit henne till arenor som det prestigefyllda Hollywood Bowl i Los Angeles och det vackra Wolf Trap Performing Arts Centre utanför Washington D.C.

“One of Us” har alltid varit en av Matilda’s personliga favoriter. “För att fokusera på enkelheten av låten och få fram text och melodi, så förvandlade jag detta svängiga track med tung baslinje till en gitarrbaserad folk-version och adderade in enkla, men dramatiska, stråkar”, förklarar Matilda. EP:n är producerad tillsammans med Andrew Lipke från Philadelphia som bland annat har arrangerat stråkar för en av Matildas stora inspirationer, den briljanta singer-songwritern Amos Lee. Andrew, som visade sig vara ett fan av ABBAs musik, tvekade inte när Matilda hörde av sig för ett samarbete. Stråkarrangemanget på “One of Us” komponerade de tillsammans för att skapa perfekt balans mellan klassisk intensitet och modern touch.

Matilda har lämnat karriären i Stockholm som flitigt anlitad sångerska och utgår nu från den nya hemstaden New York. Succén med ABBA THE CONCERT fortsätter runt om i USA och även en mindre solo-turné planeras senare i vår med de nya arrangemangen och hennes originalmusik.