Lisa Peterson – ”Unplugged – Jorvik Sessions”

Reklam

Star Stables egen stjärna Lisa Peterson har släppt många uppskattade singlar under de senaste åren. Nu är den akustiska samlingen av avatarens älskade alster här – EP:n ”Unplugged – Jorvik Sessions”. Perfekt lyssning framför brasan i vintermörkret.

Lisa Peterson är en av huvudkaraktärerna i häst- och äventyrsspelet Star Stable. Hennes historia tar avstamp i Texas där Lisa växer upp i en musikalisk familj. Country, rock och folkmusik spelas ofta i hemmet. Familjen har även ett stort intresse för hästar.

Men efter att Lisas mamma omkommer i en tragisk ridolycka, så bestämmer sig Lisa och hennes pappa för att lämna Texas. Lisa söker tröst i musiken och börjar skriva låtar för att bearbeta sorgen. Till slut slår familjen sig till ro på den magiska ön Jorvik där Lisa bygger upp en ny tillvaro och ägnar sig åt sina två största intressen – hästar och musik.

Lisa är även en av de fyra Ödesryttarna vars uppgift är att beskydda ön Jorvik mot mörka krafter. Gruppens äventyr finns att läsa i boksviten ”Ödesryttarna” skriven av Helena Dahlgren. I oktober släpptes den senaste boken ”Spökhistorier från Jorvik”.

Lisa och hennes vänner älskas av många barn och ungdomar som spelar Star Stable världen över. Det svenska spelet är etablerat i över 180 länder och finns tillgängligt på 14 olika språk. Musiken har strömmats miljontals gånger, och en av favoriterna är just artistavataren Lisa Peterson. Och nu släpps alltså den efterlängtade samlingen ”Lisa Peterson Unplugged – Jorvik Sessions”.

Svenska Amanda Örtenhag är rösten bakom Lisa Peterson. I våras kunde vi se och höra Amanda spela Lisas alster ”Soul Riders” live i TV4:s BingoLotto. Karaktären har även uppmärksammats av SVT:s Kulturnyheterna i höstas.