Tiger – ”Österlen”

Reklam

I ett grått och regnigt december levererar poptrion Tiger precis det som behövs just nu – finstämda alster som för tankarna tillbaka till sommarens varma dagar och ljumma nätter. I dag släpper bandet ”Österlen” som innehåller akustiska versioner av låtar från Tigers EP ”Akilles”. På nya EP:n hör vi Daniella Binyamin på sång, Oskar Nyman på akustisk gitarr samt Joel Isaksson på Mellotron, elgitarr och sång.

– Vi åkte ner till Österlen under några soldränkta dagar i juli och passade på att spela några låtar live i en gammal stenlada. Publiken bestod av Daniellas mamma som även bjöd på bullar när vi hade paus. Nu i decembermörkret känns det hela väldigt långt borta, men vi hoppas kunna förmedla ett minne från ljusare tider när dessa låtar nu kommer ut om EP, säger Joel.

Bandmedlemmarna i Tiger har tidigare skrivit musik till andra artister och det var först i år som trion debuterade som band. Lovorden har varit många – såväl lyssnare som kritiker uppskattar Tigers organiska ljudbild som kan liknas vid ett soundtrack till de nordiska årstiderna – melankoliskt, krispigt, bitterljuvt och kristallklart. Med texter som träffar rakt in i den svenska musiksjälen.

Under 2020 har Tiger släppt rosade singlar som ”Lånad bil”, ”Vi ville inte samma saker” och ”Silverfat”. Men liksom många andra artister har trion inte haft möjlighet att framföra sina alster live inför publik i år. Istället har de bjudit på akustiska livevideor inspelade på just Österlen.

– Att inte kunna vara ute och spela för levande publik är naturligtvis oerhört tråkigt och vi är omåttligt peppade på att få stå på en scen igen. Tills dess bjuder vi på denna EP med hopp om snar solsken och strålkastare i blick. God jul!, hälsar Joel.