Lili & Susie – ”Drömmar”

Reklam
Sveriges kanske mest berömda systrar Lili & Susie slog igenom med superhits som ”Oh Mama”, ”Bara du och jag” och ”What’s The Colour Of Love”. Under 80- och 90-talet tapetserades var och vartannat tonårsrum med posters på den blonda duon. Efter flera decennier i rampljuset visar nu Lili & Susie att de fortfarande levererar kvalitativ pop. I dag släpper de singeln ”Drömmar” som är skriven av systrarna Päivärinta, Suzzie Tapper (Suzzies Orkester) och Mats Tärnfors. Den sistnämnde har även producerat och dessutom gästsjunger Suzzie på låten.
”Vissa låtar skriver man, medan vissa låtar känns som att de söker upp en. Precis så var det med ’Drömmar’. Den landade hos oss, och tillsammans med Suzzie och Mats hittade vi den röda tråden och känslan. ’Drömmar’ handlar om den inre rösten, den som sjunger så starkt inom oss om vi bara lyssnar och låter drömmarna vara levande.” – Lili & Susie
I början av karriären kallades duon ofta fördomsfullt för ”två blonda bombnedslag” i media, men genom åren har de gång på gång bevisat att bakom det yttre finns två starka låtskrivare med stora röster och ett imponerande driv. Lili & Susie har turnerat Europa runt flertalet gånger, fått fina utmärkelser och haft framgångar i både USA och Japan. Systrarna har även alltid varit engagerade i frågor som rör feminism, miljö och djurens rättigheter.
I fjol medverkade Lili & Susie i ”Så mycket bättre” där de uppmärksammades för sina tolkningar av ”Hela livet var ett disco” samt ”En liten kyss av dig”. Nyligen deltog de även i hyllningsprogrammet ”Save Tonight” där Lili & Susie framförde en egen version av Ace of Bases ”All That She Want’s” tillsammans med Rebecca & Fiona. Nu följer systrarna upp de tidigare succéerna med nyskrivet material. Ljudbilden känns igen, men visar även hur Lili & Susie låter 2021.