King Falcon ger ut nya låten ”Cadillac”

Reklam

Rockbandet King Falcon från Queens, New York har get ut sin nya låt Cadillac på Mascot Records. Den blandar indierockens äventyrslust med klassisk rocks stolthet. King Falcons smittande låtar påminner en del om artister som Black Keys, Cage The Elephant, Tame Impala, The Killers, Royal Blood och Beck.

Cadillac producerades av Marshall Altman (Citizen Cope, Matt Nathanson, Kenny Wayne Shepherd, Mark Broussard) och mixades av 12-faldigt Grammy-nominerade ljudteknikern och producenten Mark Needham (The Killers, Imagine Dragons, Fleetwood Mac, The Airborne Toxic Event). Låten svämmar över av välljudande gitarr-riff, en sjudande refräng, själfullt melodisk sång i en vibrerande indie-rock atmosfär.

Så här säger King Falcons Michael Rubin om Cadillacs ursprung, ”Min bästa polare hade en Cadillac Eldorado från 1957 parkerad i sitt garage så länge som jag känt honom. Varje gång vi sågsbrukade jag plåga honom för att få honom att starta den så vi kunde ta en sväng i den. Bilen hade inte körts på många år men den var i bra skick hade bara börjad förtvina som maskiner gör då dom inte används.” Han fortsätter, ”En dag bestämde jag mig för att agera själv. Jag dök upp hos honom med en verktygslåda och lite startvätska och inom kort så gled vi fram längs med motorvägen i den oregistrerade Cadillac med 40 år gamla däck. Fullständigt livsfarligt och olagligt men jag har aldrig tidigare njutit så av en biltur. Den där Caddyn drog till sig fler blickar än någonsin en Ferrari eller en Lamborghini. Sekunden som jag hörde motorn dra igång visste jag att det var ett tillfälle jag ville skriva en låt om. Låten skrevs efter drygt en vecka när jag satt framför min dator och lyssnade på basgången i en loop (något som inte uppskattades av mina grannar). Jag ville att låten skulle förkroppsliga stundens coola känsla men även upphetsningen och faran med att köra omkring i en två och ett halvt tons tung kärra med taskiga bromsar och utan registreringsskyltar.”

Videon för Cadillac innehåller verkligen scener med en Ferris Bueller-liknande tjuvåkning i en röd 1957 års Eldorado Cadillac. Rubin fortsätter, ”Jag fick chansen att köra denna skönhet utan bromsar, registreringsskyltar och ett punkterat däck medan alla vinkade åt mig, t o m poliserna, medan jag framförde denna rymdfarkost runt kvarteret. Den stannade två gånger medan vi filmade och vi var tvungna att skjuta detta tunga monster framför oss uppför en grusväg. Jag har numera en kronisk skada efter det som en påminnelse om min upplevelse som jag sent skall glömma. Vi blandade in några coola animationer i videon för att förstärka berättelsen som vi hoppas alla gillar lika mycket som vi!”