Isak Danielson gör duett med Alba August – ”White Ferrari”

Reklam

I december 2022 startade Isak Danielson sin liveserie SUNDAY SESSIONS på YouTube. Konceptet gav honom en möjlighet att i studiomiljö framföra musik live, både sin egen och covers, och dessutom bjuda in gästartister.

Säsong 1 innehöll fem avsnitt, där Isak framförde one-take-live-versioner av låtarna Snowman, Broken, Let Somebody Go, If You Ever Forget That You Love Me och King Of A Tragedy,

Nu avrundas säsong 2 med det femte avsnittet, där Isak gör en duett med Alba August. Låten de gör tillsammans är Frank Oceans White Ferrari. Låten släpps nu även som en singel, producerad av Pontus Winnberg.

Alba berättar: ”För några månader sedan uppträdde Isak och jag på ett bröllop tillsammans. Så fort han började sjunga togs jag med ens bakåt i tiden. Jag kände direkt att jag ville testa hur våra röster skulle låta ihop”.

”Jag har länge varit ett fan av Albas fantastiska, unika röst och artisteri. Jag är så glad att vi fick möjlighet att göra den här låten tillsammans”, säger Isak.

Både Isak och Alba delar tycke för Frank Ocean och hans musikskapande och avrundar: ”Låten är väldigt komplex och det är svårt att greppa de olika elementen i den. ”Vi gick verkligen igång på den utmaningen!”

(här finns en ca 4år gammal intervju med Isak Danielson)