Martin Almgren sjunger om giftig relation i ”Change”

Reklam

Martins berättar själv om nya singeln ”Change”:

”Alla har nog någon gång i livet varit i ett dåligt förhållande. Varit för förälskad för att se att relationen är giftig. ’Change’ är en låt om hur du försöker göra allt för att tillfredsställa den andra personen i ditt liv men hur mycket du än försöker så räcker du inte till.
Jag skrev den här låten efter att ha insett att jag precis tagit mig ur ett sånt förhållande. Att skriva den här låten och försöka sätta ord på mina känslor blev som en helande process. Jag hoppas att andra människor kommer att lyssna och inse hur viktigt det är att alltid vara sann mot sig själv. Om någon inte kan älska dig för den du är, så är det inte den rätta!”

Martin Almgren fick sitt stora publika genombrott 2015 när han medverkade i och vann TV4:s musiktävling Idol. Hans varma personlighet och stora röst tog honom till en definitiv plats i hjärtat hos TV-tittarna och lyssnarna. Samma år släppte han debuten ”Can’t Hold Me Down”, som blev en stor framgång och där titelspåret till dags dato streamats närmare 7 miljoner gånger.

2017 följde albumet ”Changing Street”, som även det togs emot med hyllningar från såväl kritiker som publik.

2018 tog Martin plats på Mello-scenen med låten ”A Bitter Lullaby”, och tog sig där till final. Låten blev snabbt en hit och har idag spelats fler än 4 miljoner gånger på Spotify.

2019 spelade han Broder Tuck i scenuppsättningen av Robin Hood som även sattes upp i turnéformat.

2020 började Martin släppa musik igen och vi har sedan dess fått singlar som ”Day By Day” och ”Signs” samt nu senast en tolkning av Joni Mitchells ”River”. Och äntligen börjar planerna på ett nytt albumsläpp ta form. ”Change” är första singel ut.