Josefinito – ”C U in B3RLIN”

Reklam
Spänn fast säkerhetsbältet, nu lyfter partyplanet till Berlin!
Multibegåvade Josefin ”Josefinito” Johansson är aktuell med somriga eurotechno-singeln ”C U in B3RLIN”. Låten handlar om att längta till stunden då allt det dåliga är över och vi är fria att fira hur vi vill. Denna gång har Josefin med sig journalisten och programledaren Johar Bendjelloul på sin musikaliska resa.
Josefin och Johar har en hel del gemensamt. Båda är verksamma som programledare inom radio och TV. 2018 vann de ”På Spåret” tillsammans. Men framförallt är det kärleken till tyska artisten Blümchen och 90-talets eurobeat som fört den färgstarka duon samman.

– Redan under vår första resa i ”På spåret” fann vi varann direkt genom vår gemensamma kärlek till Blümchen. Och jag visste att detta måste utnyttjas på nåt sätt. När Johar klev in i studion var det som att trycka på en knapp, dammluckorna öppnades och fram forsade en tysk superkraft. Med rim! berättar Josefin.

Johar, som i detta sammanhang kallar sig ”Johar Untz”, var inte sen att haka på Josefins erbjudande. Dessutom är tyska hans favoritspråk och tycker att det mesta låter bättre om det framförs på tyska.
– Josefin frågade mig: ”kan du skriva en rap på tyska, lite som Scooter ungefär?” Får man en sådan fråga är svaret självklart ”ja natürlich”. Jag älskar ju eurobeat, framförallt om den är tysk och går väldigt snabbt. Jag tycker att all musik borde gå i minst 140 BPM! säger Johar.
Låten ”C U in B3RLIN” finns med på fullängdaren som Josefin släpper i slutet av året. I höst är hon även aktuell med humorshowen ”Den stora kärleken” som spelas i elva städer med premiär i Halmstad den 15 september. Och ingen har väl missat att Josefin nyligen kammade hem vinsten, tillsammans med Jesper Rönndahl, i frågeprogrammet ”Alla mot alla”. Multibegåvad, som sagt.