Josefin ”Josefinito” Johansson – ”Not My Favourite”

Reklam

Programledare, komiker, skådespelare, barnboksförfattare, poddare, sångerska, artist – mångfacetterade Josefin Johansson har minst sagt ett gediget CV. Hon har bland annat lett radioprogram som ”Pang Prego”, ”Morgonpasset Sommar” och ”Musikguiden i P3: Sommarsession”. Josefin har även vunnit ”På Spåret” och belönats med utmärkelser som ”Årets Kvinnliga Komiker”. Nyligen avslutade hon en tredje säsong som programledare för SVT:s ”Smartare än en femteklassare”.
Trots en lysande tv- och radiokarriär så har Josefin alltid haft en längtan efter att få göra musik ”på riktigt”. Hon har tidigare släppt humorlåtar och varit med i olika hobbyband, men under lång tid trodde Josefin att hon var tvungen att välja mellan att ”vara rolig” eller att ”sjunga fint”. Men faktum är att hon sjunger lika bra som hon skämtar. Och tillsammans med låtskrivaren och producenten Robin Rudén tar nu Josefin steget och satsar på musiken. I dag släpper hon singeln ”Not My Favourite” under artistnamnet Josefinito.
– ”Not My Favourite” är den första låten som jag och min producent Robin Rudén kände var just ”på riktigt”. Vi hade gjort massa ploj-beats, men när text och ton föll samman i den här låten, såg vi på varann och sa: ”Va? Detta är ju en riktig låt!” berättar Josefin.

– ”Not my favourite” är en beskrivning av hur känslan var i september förra året. Jag hade en… ja, vad ska jag kalla det, omfattande Tinder-sommar. Den lärde mig att det inte finns plats för alla killar i ens liv, hur gärna du än vill. Låten är viktig för mig på så många plan, dels musikaliskt att ha hittat rätt. Och dels en påminnelse om att du har olika behov vid olika stadier i livet. Den här sommarn blir lugnare på dejtingfronten. Eller? funderar Josefin.